NTNUs Sofie Nystrøm blir direktør i E-tjenesten

Nystrøm er i dag direktør ved NTNU Center for Cyber and Information Security (CCIS)

Snart kolleger. Sofie Nystrøm blir avdelingsdirektør i E-tjenesten. Her avbildet sammen med Cyberforsvarets nye sjef, generalmajor Inge Kampenes.
Publisert Sist oppdatert

NTNUs Sofie Nystrøm blir ny direktør i E-tjenesten.

- Jeg er blitt forespurt og har valgt å takke ja til en nyopprettet avdelingsdirektørstilling i Etterretningstjenesten, sier Nystrøm.

Sofie Nystrøm har vært utvalgsmedlem i Regjeringens Digitale Sårbarhetsutvalg og sist også levert politiets særorganutredning. Hun sier til UA at det digitale grenseforsvaret vil ligge inn som en del av hennes ansvarsområde i E-tjenesten, forutsatt det blir vedtatt i Stortinget.

Blant de beste i Europa

Forskeren i digital sikkerhet karakteriserer det som ”en spennende, krevende og lærerik reise” fra CCIS ble opprettet fram til i dag.

- Nå er blitt et av Europas fremste miljøer innen flere fagområder innenfor cyber- og informasjonssikkerhet. I perioden har vi blitt en del av NTNU, landet stabil grunnfinansiering til senteret, ansatt mange nye flinke folk, vunnet en rekke nye forskningsprosjekter, hatt en betydelig vekst i antall studenter og stipendiater, og vært den mest synlige kunnskapskatalysatoren både lokalt og nasjonalt, sier Nystrøm.

- For tiden ligger blant annet vårt nye landslag for cybersikkerhet i hardtrening til EM i Spania som avholdes om en uke.

Foreløpig farvel til Akademia

 - Innebærer dette et endelig farvel til Akademia – og kommer du til å bli helt borte fra offentligheten?

- Det innebærer iallfall et foreløpig farvel. I hvilken grad jeg blir helt borte eller om jeg kommer til å ha noen rolle i offentligheten, vil framtida vise.

- Hvorfor fikk du jobben?

- Det vet jeg ikke, og det må du spørre E-tjenesten om.

- Er det noe som helst du kan si om din nye jobb?

- Generelt er det er mange krevende nye utfordringer for både cybersikkerhet og personvern i tiden som kommer, er Sofie Nystrøms noe salomonske svar.