NTNUs Sofie Nystrøm blir direktør i E-tjenesten

Nystrøm er i dag direktør ved NTNU Center for Cyber and Information Security (CCIS)
Snart kolleger. Sofie Nystrøm blir avdelingsdirektør i E-tjenesten. Her avbildet sammen med Cyberforsvarets nye sjef, generalmajor Inge Kampenes.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Snart kolleger. Sofie Nystrøm blir avdelingsdirektør i E-tjenesten. Her avbildet sammen med Cyberforsvarets nye sjef, generalmajor Inge Kampenes. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

NTNUs Sofie Nystrøm blir ny direktør i E-tjenesten.

- Jeg er blitt forespurt og har valgt å takke ja til en nyopprettet avdelingsdirektørstilling i Etterretningstjenesten, sier Nystrøm.

Sofie Nystrøm har vært utvalgsmedlem i Regjeringens Digitale Sårbarhetsutvalg og sist også levert politiets særorganutredning. Hun sier til UA at det digitale grenseforsvaret vil ligge inn som en del av hennes ansvarsområde i E-tjenesten, forutsatt det blir vedtatt i Stortinget.

Blant de beste i Europa

Forskeren i digital sikkerhet karakteriserer det som ”en spennende, krevende og lærerik reise” fra CCIS ble opprettet fram til i dag.

- Nå er blitt et av Europas fremste miljøer innen flere fagområder innenfor cyber- og informasjonssikkerhet. I perioden har vi blitt en del av NTNU, landet stabil grunnfinansiering til senteret, ansatt mange nye flinke folk, vunnet en rekke nye forskningsprosjekter, hatt en betydelig vekst i antall studenter og stipendiater, og vært den mest synlige kunnskapskatalysatoren både lokalt og nasjonalt, sier Nystrøm.

- For tiden ligger blant annet vårt nye landslag for cybersikkerhet i hardtrening til EM i Spania som avholdes om en uke.

Foreløpig farvel til Akademia

 - Innebærer dette et endelig farvel til Akademia – og kommer du til å bli helt borte fra offentligheten?

- Det innebærer iallfall et foreløpig farvel. I hvilken grad jeg blir helt borte eller om jeg kommer til å ha noen rolle i offentligheten, vil framtida vise.

- Hvorfor fikk du jobben?

- Det vet jeg ikke, og det må du spørre E-tjenesten om.

- Er det noe som helst du kan si om din nye jobb?

- Generelt er det er mange krevende nye utfordringer for både cybersikkerhet og personvern i tiden som kommer, er Sofie Nystrøms noe salomonske svar.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.