SOR-prisen er tildelt Karl Elling Ellingsen

Han får prisen for sitt langvarige arbeid for å bedre levekårene til mennesker med utviklingshemming.
En gledelig overraskelse: Professor Karl Elling Ellingsen trodde han kun skulle være innleder på SOR-konferansen, men så mottok han SOR-prisen i tillegg.
(Foto: NAKU)

En gledelig overraskelse: Professor Karl Elling Ellingsen trodde han kun skulle være innleder på SOR-konferansen, men så mottok han SOR-prisen i tillegg. Foto: NAKU

Professor Karl Elling Ellingsen er daglig leder av Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming, NAKU, som er tilknyttet Institutt for psykisk helse ved NTNU.

Stiftelsen SOR arbeider for å fremme utviklingshemmedes rettigheter og arbeider blant annet med fagutvikling, holdningsarbeid og sosialpolitiske innspill. Stiftelsen deler ut prisen hvert år til en person som har utmerket seg spesielt for å bidra til at levekårene til denne gruppa blir bedre.

Prisen er på 20 000 kroner og ble delt ut under SOR-konferansen forrige uke.

I begrunnelsen for prisen heter det blant annet:

«Personens utholdenhet innen feltet berømmes gjennom sin ufravikelige tro på å kunne gjøre en forskjell.»

Og videre:

«Med rette kan vi si at han har sittet i førersetet for utviklingen vi har hatt i feltet knyttet til fokus på selvbestemmelse.»

Karl Elling Ellingsen, som selv var innleder på konferansen, var på forhånd ikke klar over at han kom til å få prisen, som deles ut årlig.

Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming feiret tiårsjubileum i fjor. Professor Karl Elling Ellingsen har ledet NAKU helt siden oppstarten. Kompetansemiljøet har blant annet bygget opp Skandinavias største nettsted, en kunnskapsbank, med kunnskap om utviklingshemming. Det har også jobbet mye med å få denne kunnskapen ut til de ansatte i kommunene.

LES OGSÅ: NAKU sprer kunnskap for å gi utviklingshemmede et godt liv

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.