Overleverte rektor opprop mot flytting

- Det er så unødvendig å bortlokalisere oss, sa geologiprofessor Allan Krill i en heftig passiar med rektor Gunnar Bovim på campuskontoret fredag.
En smule amper stemning en periode da professor Allan Krill kritiserte Gunnar Bovim for flyttevedtaket. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

En smule amper stemning en periode da professor Allan Krill kritiserte Gunnar Bovim for flyttevedtaket. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Bovim inviterte ansatte og studenter til å stikke innom for å stille spørsmål eller komme med synspunkter på campusprosjektet.  

Refset Bovim for flytting

Krill benyttet anledningen og overleverte Bovim ei underskriftsliste, der 300 studenter har skrevet under på at de ikke ønsker å bli flyttet vekk fra Gløshaugen. NTNU har bestemt at det skal opprettes et Senter for geovitenskap og petroleum med tilhold på Lerkendal og Valgrinda. Allan Krill har flere ganger argumentert i UAs spalter mot denne flyttingen, og studentene forklarer underskriftene sine med at de mener avstanden til Gløshaugen blir for stor.

Gunnar Bovim stod ved siden av modellen over campusprosjektet og fikk øye på Allan Krill som trippende sto og ventet på tur for å få en prat med med rektor.

- Du gleder deg til å flytte, Allan? spurte Bovim spøkefullt – antakelig fullt klar over hva som var ærendet til Krill.  

- Nei, svarte geologiprofessoren kontant og dermed gikk ping-pong-diskusjonen av seg selv.

Allan Krill gjentok at avstanden er for stor og at beslutningen om flytting har vært en skinnprosess.

- Alle vil være på Gløshaugen-platået. Å få til det er det muliges kunst, og noen vil få ulemper fordi vi fortetter så mye. Vi får til mer samling enn i dag, svarte Bovim.

At samling av campus fører til at noen havner på Valgrinda og Lerkendal, er upopulært blant studentene, som har skrevet under et opprop. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

At samling av campus fører til at noen havner på Valgrinda og Lerkendal, er upopulært blant studentene, som har skrevet under et opprop. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Studentene stakk innom

Deretter begynte det lille campuskontoret å fylles opp og særlig studentene var ivrige etter å slå av en prat med rektor.

- Hos oss på Institutt for datateknologi og informatikk er det kritisk mangel på plass. Det er ille nå og vi er bekymret for at det blir enda verre, sa to studenter fra linjeforeningene Online og  Abakus, som forklarte plassmangelen med en økning i antall studenter.

LES OGSÅ: Advarer mot plassmangel på instituttet

- Vi må organisere dette slik at det blir mest mulig like forhold for alle, svarte Bovim.

To studenttillitsvalgte fra Dragvoll dristet seg deretter frampå og fortalte om Dragvollkravet, ei liste over krav til nye campusareal (se egen omtale i Universitetsavisa).

Og hu hei hvor det går. Plutselig var det fram med mikrofon og opptaksutstyr. Felipe Fawcett og Leif B. Hammer skulle intervjues av rektor. Trioen sto klemt tett inntil hverandre mens rektor stilte dem spørsmål om kravene de stiller. Vips så var filmen på cirka ett minutt klar for publisering på rektors Facebook-side.

Blir det nok areal? Det var spørsmålet flere studenter stilte seg i samtalene med Gunnar Bovim.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Blir det nok areal? Det var spørsmålet flere studenter stilte seg i samtalene med Gunnar Bovim. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Kronerulling til Samfundet?

Etter hvert ble stemninga riktig så tjomslig. En student kom tuslende og det virket som han først og fremst ville samtale med rektor. Hvorfor ikke gripe muligheten når Bovim er innen rekkevidde? Mellom dem sto modellen med delvis flyttbare bygninger.

- Hvor er det du sitter? Sitter du i et av de to tårnene der, spurte studenten og pekte på Hovedbygningen.

Bovim pekte og forklarte, om siktlinjer, om andre bygg som ble reist i samme periode som NTH og om hvilke bygninger på Gløshaugen som er vernet. Plutselig sto rektor med en merkelig bygningskonstruksjon i handa uten å vite hvor klossen hørte hjemme.

- Kanskje det bør bygges slik at du kan gå tørrskodd hjemmefra og til jobb, foreslo en av tilhørerne humoristisk.

Det kom ikke akkurat et rush av ansatte og studenter innom kontoret den timen Bovim sto der, men flere studenter stoppet opp da de så Bovim stå så lett tilgjengelig ved modellen over campusprosjektet og lot seg friste til å snakke med ham.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Rektor Bovim pekte flere ganger på den åpne plassen bak Studentersamfundet og nevnte at de har behov for å utvide, men at de ikke har penger.

- Hvis tomta er byggbar, bør det startes ei kronerulling blant tidligere studenter for å få til dette, foreslo han. 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.