UiO:

Rasistiske ytringer kan bety sparken

Universitetet i Oslo må rydde i eget hus etter at ansatte ved Eiendomsavdelingen varslet om trakassering.
UiO-rektor Svein Stølen sier rasisme kan bety avskjedigelse ved UiO.
(Foto: Tore Oksholen)

UiO-rektor Svein Stølen sier rasisme kan bety avskjedigelse ved UiO. Foto: Tore Oksholen

Rektor Svein Stølen sier til Uniforum at de nå har fått kritisk tilbakemelding om at universitetet som arbeidsgiver kunne gjort mer for å hindre og forebygge trakassering. Det var Universitas som først omtalte saken.

- Etter at saken har kommet opp, er det også blitt gjort mye, men diskriminerings- og likestillingsombudet ber oss gjøre enda mer, sier Stølen til Uniforum.

LDOhar behandlet rasismesaken ved Eiendomsavdelingen, der fire ansatte ved Eiendomsavdelingen hos UiO har varslet om rasistisk trakassering fra kolleger. Ydmykende oppførsel og stygge kallenavn skal ha vært en del av hverdagen i avdelingen. Eiendomsdirektør John Skogen innrømmet at avdelingen har hatt «problemer med arbeidsmiljøet over tid». En av de ansatte fortalte at han hadde måttet tåle rasisme i ulike uttrykk gjennom ti år på arbeidsplassen.

«Etter ombudets syn må det på bakgrunn av trakasseringens omfang og en arbeidsstyrke preget av mangfold, kunne stilles krav om klarere regler for oppførsel og iverksettelse av holdningskampanjer», står det å lese i uttalelsen.

Stølen forteller at ledelsen stadig jobber med rutinene og informasjonen:

– Vi har gått gjennom nettinformasjonen om trakassering og sextrakassering, og for tiden gjør vi en undersøkelse blant brukere om hvordan denne nettinformasjonen fungerer, sier Stølen, som sier at det generelt er «soleklart at rasisme kan bety avskjedigelse fra UiO. Det ligger i regelverket vårt».

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.