Dette er Blackboard-tiltakene NTNU vil sette inn

Én av fire ved NTNU sier de ikke visste om kurs i Blackboard. Det ønsker NTNU å gjøre noe med.
Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi ser at kommunikasjonen ikke når ut godt nok når 24 prosent svarer at de ikke kjenner til tilbudene om kurs og læringsassistent, skriver Blackboard-prosjektet i rapporten som følger brukerundersøkelse nummer tre.

For å løse dette ønsker Blackboard-prosjektet nå å kommunisere tilbudet gjennom ledelsen med informasjon om tilgjengelighet og påmelding. I tillegg ønsker prosjektet at IT-avdelingen skal gjennomføre en kampanje for å fremheve Orakeltjenesten som et kontaktpunkt som kan videreformidle alle henvendelser, etter tilbakemeldinger om tjenesten oppleves som kun en teknisk hjelpesentral.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Kritiserer Blackboard, men møter ikke opp på kursene

Under én av ti svarte

Samtlige drøyt 40.000 Blackboard-brukere mottok undersøkelsen, men bare 3586 personer, eller 8,26 prosent, gjennomførte den. Også det er et forbedringspunkt ifølge prosjektet, spesielt med tanke på fordelingen mellom de forskjellige gruppene ved universitetet. Av de 3586 som fullførte undersøkelsen var 2802 studenter, 503 emneansvarlige eller forelesere, 247 læringsassistenter eller studentassistenter og 34 administrativt ansatte.

Dette mener prosjektet at fører til et lite representantivt grunnlag, og de vil derfor se på flere måter å få ut informasjonen på, samt at de vil vurdere å la undersøkelsen ligge ute lengre enn to uker.

LES OGSÅ: Over 40.000 har tatt i bruk Blackboard ved NTNU

Liten tillit til systemet

Undersøkelsen har også kommet frem til at det er et behov for en standardisering når det gjelder hvordan emnesider bygges opp innad på instituttene for å gjøre bruken av Blackboard mer sømløs for studentene.

Rapporten trekker blant annet frem at studentene må ta noen ekstra runder for å finne frem når oppbyggingen er forskjellig fra emne til emne. Et annet ankepunkt fra studentene er at de ikke synes underviserne bruker Blackboard godt nok.

Avslutningsvis skriver prosjektet at det er mye rom for forbedring i Blackboard, og at undersøkelsen viser at brukerne har liten tillit til systemet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.