Skeie-saken:

Gir ikke opp å få tilbake jobben

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben, men tapte i tingretten. Nå har hun anket saken.
Bakgrunnen for saken er at Skeie ble tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon ved NTNU i fjor høst. Det førte til at hun saksøkte NTNU. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Bakgrunnen for saken er at Skeie ble tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon ved NTNU i fjor høst. Det førte til at hun saksøkte NTNU. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Det er en fullstendig anke. Vi er uenige i både bevisbedømmelse og rettsanvendelse, sier LO-advokat Rune Lium, som er prosessfullmektig i saken.

Nå vil Skeie at saken skal behandles av Frostating lagmannsrett.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Venter på tilsvar fra NTNU

I straffesaker er hovedregelen at saker med en strafferamme over seks år som ankes behandles av lagmannsretten. I private saker, som Skeie-saken, er dette ifølge Lium annerledes. Da skal saker med tvistegjenstand over 125 000 kroner som hovedregel behandles, ifølge advokaten, noe som betyr at det skal mye til om ikke Skeie-saken blir behandlet av Frostating lagmannsrett.

Foreløpig ligger saken hos tingretten i påvente av tilsvar fra NTNU og forberedelse for oversendelse til lagmannsretten.

I dommen fra tingretten, som ble klar i oktober, går det fram at retten har vurdert det slik at Hilde Skeie er varig uskikket som leder av Internasjonal seksjon ved NTNU.

LES OGSÅ: Tapte søksmålet mot NTNU

Tapte første rettsrunde

Bakgrunnen for saken er at Skeie ble tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon ved NTNU i fjor høst. Det førte til at hun saksøkte NTNU (Kunnskapsdepartementet var formelt motpart). Seksjonen skal ha hatt problemer med arbeidsmiljøet over flere år.

Etter en uke i Sør-Trøndelag tingrett ble det under prosedyrene klart at NTNU endret påstanden i saken. I utgangspunktet åpnet påstanden for oppsigelse av Skeie, både fra jobben som leder ved Internasjonal seksjon og hennes nye stillingen som seniorrådgiver i rektors stab. Den justerte påstanden klargjorde at NTNU ønsket oppsigelse fra Internasjonal seksjon, men ikke den nye stillingen.

NTNU mente vilkårene var til stede for å kunne si opp Skeie ved Internasjonal seksjon, men ønsket fortrinnsvis at omplasseringen de hadde foretatt ble kjent gyldig av retten. De fikk støtte for begge punktene i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

BAKGRUNN:
Vil ikke si opp Hilde Skeie, men fjerne henne som leder
Hilde Skeie tapte første rettsrunde
- Hvis NTNU vinner, kan det bli lettere for arbeidsgiver å flytte på de ansatte
Skeie kjemper for å få tilbake lederjobben
NTNU-leder saksøker staten etter å ha mistet lederjobben
NTNU-leder tvunget ut av jobben

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.