Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.
Elisabeth Østgaard og Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken har satt i gang en plakataksjon for å skape oppmerksomheten rundt utbyggingsplanene i parken.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Elisabeth Østgaard og Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken har satt i gang en plakataksjon for å skape oppmerksomheten rundt utbyggingsplanene i parken. Foto: KRISTOFFER FURBERG

150 trær i Høyskoleparken har blitt utstyrt med 50 forskjellige slagord og beskjeder.

Dette er anslagsvis halvparten av trærne som må felles om planene for utbygging av NTNUs samlede campus skjer i Høyskoleparken i den grad det er planlagt i dag, ifølge Elisabeth Østgaard i «Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken».

Henger på alle trær som blir berørt

Plakatene er selvfølgelig festet med snor, for å skåne trærne, og er spredd utover store deler av Høyskoleparken - fra Elgeseter park langs Snorres gate, langs Klæbuveien til Døves kirke i Trondheim og fra parkeringsplassen i Hesthagen og opp til Gløshaugen-platået.

Østgaard forteller at plakatene henger kun på trær som vil bli direkte berørt av utbyggingen, og at de har fått tillatelse fra NTNU drift til å henge dem opp. Der skal de henge ut januar 2018 for å skape oppmerksomhet rundt de omdiskuterte campusplanene.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Fra nabolagsaksjon til folkeaksjon

Aksjonen for å bevare Høyskoleparken startet som en facebookgruppe og en nabolagsaksjon. Nå har engasjementet blitt så stort at det favner hele byen og har blitt en folkeaksjon, ifølge Østgaard.

De har fått over 1350 følgere på facebooksiden sin, og i oktober samlet de inn 1350 underskrifter mot campusutbygging i Høyskoleparken.

LES OGSÅ: Her samler de inn underskrifter mot campusutbygging i Høyskoleparken
LES OGSÅ: - Vi er ikke blitt hørt!

Plakatkampanjen har de kalt «Tekster fra trær». Tekstene består blant annet av ordspill: «Veien videre - hvilken vei vil du gå?» («Veien videre» er navnet på vinnerkonseptet i campuskonkurransen).

Her er noen av de andre tekstene:

«Hvor skal nøtteliten bo nå?»

«Bruk meg. Ikke drep meg»

«Jeg er uerstattelig»

«Historien om Høyskoleparken skrives NÅ»

«Jeg puster for deg»

«Dette handler ikke om penger»

«Hva er DIN verdi?»

«Vil du ha en VEGG her?»

Foreløpig er 2020 skissert som tidligste byggestart for campussamling i Trondheim. Målet er at arbeidet skal være gjennomført i 2025.

På nyåret 2018 skal regjeringen beslutte konsept for samlet campus. Deretter skal bystyret fastsette et planprogram og hvilke reguleringsplaner som skal igangsettes.

LES OGSÅ: NTNU vil ha større tydelighet om campusutvikling i langtidsplanen
LES OGSÅ: Rådmannen åpner for bygging i Høgskoleparken

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.