Markerte starten på en samling av lærerutdanninga i midtbyen

- Kalvskinnet og Lysholm-bygget blir en del av en bynær og urban campus for NTNU. Og med dette bygget er universitetet sterkere til stede i midtbyen enn noen gang før, sa rektor Gunnar Bovim da Lysholm-bygget ble offisielt åpnet mandag.

Ei megasvær kake og annen pomp og prakt markerte åpningen av det nye lærerbygget på Kalvskinnet.

Foreløpig er det i hovedsak ansatte og studenter fra Rotvoll som har tatt bygget i bruk. Når hele instituttet har flyttet inn i 2019, vil 330 årsverk og 4000 studenter være samlet midt i byen.

Fra øl til utdanning

På toppen av ei lang trapp i uteområdet sto Bovim og tittet ned på de hutrende tilhørerne og konstaterte at de står på historisk grunn. Her drev familien Lysholm sitt tradisjonsrike bryggeri og det har foregått produksjon av både øl, sukker og akevitt i E.C. Dahls-kvartalet.

- Fra 2018 er det noe helt annet enn øl som skal produserer her. Lysholm-bygget skal huse det som er den viktigste yrkesgruppa for hele nasjonsbyggingen, nemlig framtidas lærere, konstaterte NTNU-rektoren.

Under den offisielle åpningsseremonien overleverte byggherre Svein Erik Nordbotten fra E.C. Dahls eiendom AS, nybygget til NTNUs rektor i form av en stor nøkkel. Bovim ga den videre til instituttleder Torberg Falch siden det er Institutt for lærerutdanning som nå skal benytte lokalene i årene framover.

Gunnar Bovim overleverte nøkkelen til instituttleder Torberg Falch. Nå er det lærerutdanninga som skal bruke bygget i mange år framover. (Foto: Thor Nielsen/NTNU)

Gunnar Bovim overleverte nøkkelen til instituttleder Torberg Falch. Nå er det lærerutdanninga som skal bruke bygget i mange år framover. Foto: Thor Nielsen/NTNU

 

Fra mur til glass

- De fleste som har flyttet inn kommer fra Rotvoll. Det har vært en stor overgang fra det landlige til det urbane, fra tykke murvegger til glass, fra lukkede klasserom med forrige tiårs utforming av teknologi til nye undervisningsrom med fleksibel møblering og neste tiårs teknologi. Og fra gamle cellerom til teamkontor,  og fra bibliotek i en sidebygning til bibliotek i sentrum. Dette blir et levende læringsmiljø, slo en meget fornøyd instituttleder fast.

Lysholmbygget inneholder undervisningsrom, spesialrom for fagretningene, grupperom, lesesaler, ansattearealer og bibliotek. Som Universitetsavisa tidligere har omtalt, har det falt mange ansatte tungt for brystet at svært mange av dem nå må sitte i åpent kontorlandskap.

LES OGSÅ: Lærerutdanninga flytter inn i nytt bygg med 20 enekontor

- Det er så åpent og lyst her, sa et noen av studentene da UA spurte hva de synes om det nye bygget. Flere uttrykte stor begeistring over den langstrakte kaka og det tok ikke lange tida før den var krympet betraktelig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU sperrer epost for Mac-brukere

Etter over en uke med enorme epostproblemer på NTNU har IT-avdelingen torsdag sperret for bruk av epost på Mac.

Eksamenstabbe rammet medisinstudenter

En menneskelig feil førte til at tredjeårs medisinstudenter ved NTNU kunne lese seg fram til fasit på en del av eksamensoppgavene. Studenter og fakultetsledelse har sittet i møte torsdag formiddag for å finne løsning.

Partene enige - streiken avblåst

Partene i statsoppgjøret bekrefter at de er enige, og streiken er avverget.

UiO må spare 100 millioner

Universitetet i Oslo må antakelig kutte om lag 100 millioner kroner i rammen kommende år. Ved andre universiteter og høgskoler er underforbruk blitt årsak til bekymring for Kunnskapsdepartementet.