Campusprosjektet:

Venstre vil ikke ha campusbygg i parken

Venstre toner flagg i spørsmålet om NTNU bør få lov til å bygge i Høyskoleparken: Svaret er kort og godt «nei».
Parken får universitetet la ligge i fred, mens nye campusbygg kan reises langs Elgeseter gate, mener Venstres Trond Åm. (Foto: Kristoffer Furberg)

Parken får universitetet la ligge i fred, mens nye campusbygg kan reises langs Elgeseter gate, mener Venstres Trond Åm. Foto: Kristoffer Furberg

- Venstre sier ja til både ny NTNU-campus og til park. Det er ingen grunn til at vi ikke skal få både i pose og sekk i denne saken, sier Trond Åm, medlem i byutviklingskomiteen for Venstre, til Universitetsavisa.

Venstrepolitikeren går nå ut med et klart standpunkt i spørsmålet om, og i tilfelle hvilken grad, NTNU bør kunne legge deler av den nye, samlede campusen til parkområdene som går under benevnelsen Høyskoleparken.

LES OGSÅ: Samlet utbygging vedtatt

LES OGSÅ: Dropp inngrep i parken, bygg heller på toppen

Stor avstand kommune-NTNU

Åm peker på den betydelige avstanden det er mellom hva kommunen har gitt tydelige politiske signaler om, og det campusprosjektet har lagt opp til gjennom vinnerforslaget «Veien videre». Kommunen har sagt klart og tydelig fra om at campus må planlegges på en slik måte at grøntområdet i Høyskoleparken ivaretas. Dette har kommet til uttrykk både gjennom utspill fra flere politiske partier, samt gjennom uttalelser fra Formannskapet, ifølge venstrepolitikeren.

- Forslaget som vant campusprosjektets arkitektkonkurranse legger imidlertid opp til omfattende bygging i parken. Så ser vi at det i ettertid forhandles om hvor og i hvor stor grad kommunen kan tillate at NTNU bygger i deler av parken, sier Trond Åm.

LES OGSÅ: De glemte gravene på Elgeseter

Unngå forhandlinger bygg for bygg

Han advarer mot en prosess hvor NTNU og kommunen forhandler omtrent bygning for bygning. I stedet må det formuleres et nytt og helhetlig forslag.

- Dersom den videre dialogen mellom NTNU og Trondheim kommune skal handle om enkeltbygg i parken, risikerer både byen og universitetet at vi ender opp med et byggeprosjekt uten helhet eller visjoner. Det er ikke i noens interesse sier, Venstres representant i byutviklingskomiteen

- Hvorfor går dere ut med et såpass kompromissløst standpunkt nå?

- Poenget er ikke konklusjonen, men at utgangspunktet for den videre dialogen mellom NTNU og kommunen må være det samme. Det er da vi får de beste løsningene. Så mener vi at både kommunen og NTNU må være konstruktive i den videre dialogen, slik at vi ender opp med en løsning som både byen og NTNU kan være stolte over i frantida. Men det er ingenting som tilsier at vi ikke kan få både campus og park!

I stedet for å presse på for bygging i parken, oppfordrer Venstre NTNU til å legge opp til å bygge mer langs Elgeseter gate enn det er lagt opp til nå.

Åm mener dette vil knytte NTNU nærmere byen, samtidig som fortetting av Elgeseter gate vil være et viktig grep for en vitalisering av gata og området rundt.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»