Pris til to unge forskere

Marie Elisabeth Rognes og Trond Nordfjærn får 50 000 hver for sin forskning.
Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. (Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM)

Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM

Det er Det kongelige Norske Videnskabers Selskab som deler ut prisen i Trondheim fredag 2. mars.

Trond Nordfjærn jobber som professor ved NTNU og får prisen i kategorien humaniora. Marie Elisabeth Rognes mottar prisen i kategorien naturvitenskap.

Nordfjærn har to doktograder og forsker på psykologiske modeller for å forstå transportvalg. I tillegg forsker han på bruk av rusmidler i ulike undergrupper. DKNVS skriver i ei pressemelding at hans bidrag på disse områdene er av stor betydning.

Rognes forsker på matematiske metoder for å løse partielle differensiallikninger. Hun har bygget opp en stor forskningsgruppe, og ifølge DKNVS har hennes bidrag på feltet gjort forskere og utviklere over hele verden i stand til å løse kompliserte modeller enda bedre. Hun jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.

Denne prisen går hvert år til unge forskere i Norge som har dokumentert fremragende talent, originalitet og innsats, og som har oppnådd eksepsjonelt gode resultater innen sitt fagfelt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.