Pris til to unge forskere

Marie Elisabeth Rognes og Trond Nordfjærn får 50 000 hver for sin forskning.
Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. (Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM)

Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo. Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM

Det er Det kongelige Norske Videnskabers Selskab som deler ut prisen i Trondheim fredag 2. mars.

Trond Nordfjærn jobber som professor ved NTNU og får prisen i kategorien humaniora. Marie Elisabeth Rognes mottar prisen i kategorien naturvitenskap.

Nordfjærn har to doktograder og forsker på psykologiske modeller for å forstå transportvalg. I tillegg forsker han på bruk av rusmidler i ulike undergrupper. DKNVS skriver i ei pressemelding at hans bidrag på disse områdene er av stor betydning.

Rognes forsker på matematiske metoder for å løse partielle differensiallikninger. Hun har bygget opp en stor forskningsgruppe, og ifølge DKNVS har hennes bidrag på feltet gjort forskere og utviklere over hele verden i stand til å løse kompliserte modeller enda bedre. Hun jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.

Denne prisen går hvert år til unge forskere i Norge som har dokumentert fremragende talent, originalitet og innsats, og som har oppnådd eksepsjonelt gode resultater innen sitt fagfelt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.

Ytringsfrihet og ytringsansvar

La det ikke være noen tvil: NTNU skal kompromissløst forsvare ytringsfriheten og den akademiske friheten. Samtidig vil jeg minne om at god ytringskultur også handler om det enkeltes ytringsansvar, skriver Marit Reitan i denne ytringen.

Campusservice topper fremdeles statistikken over sykefravær

Avdeling for campusservice har fortsatt høyt sykefravær, men trenden er nedadgående.

- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.