Sondre Jacobsen tar kaffe på alvor:

Går vitenskapelig til verks for å brygge perfekt kaffe

Få elsker kaffe så høyt som Sondre Jacobsen, og enda færre er så lidenskapelige at de har lyst på et apparat som kan telle kaffemolekyler.

Sondre Jacobsen er sivilingeniør i marinteknikk, gründer og daglig leder i InnSep AS.  Bedriften er en knoppskyting fra NTNU og skal leve av å separere gass fra væsker, ikke ulikt prinsippene som gjelder når Jacobsen brygger sin daglige kopp kaffe på kontoret. Det gjelder å trekke maksimalt med smak ut av nøye utvalgte kaffebønner.

Hørt om Balancing Vacuum Syphon Coffee maker? Cona? Eller en Cold Drip Coffee maker? På kontoret til Sondre Jacobsen i Perleporten på Gløshaugen står de alle sammen, og flere kaffetraktere til. Sistnevnte bruker 1,5 sekund per dråpe vann som passerer filteret og 12-14 timer på å brygge noen kopper. Her står også en kaldbrygger som skal gi en fantastisk kaffeopplevelse - om du gir den nærmere to døgn til å brygge på og liker kaffen kald.

Men alt med måte. Kaffeelsker Jacobsen drikker faktisk kun én kopp om dagen. Den skal til gjengjeld smake optimalt. I videoen kan du se hvordan kaffe brygges slik Dronningen av England gjør det, og refraktometeret som kan telle kaffemolekyler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.