850 har skrevet under mot åpne kontorlandskap

Initiativtaker Kristin Killie håper å komme seg over tusen signaturer før hun sender inn oppropet.
Professor Kristin Killie ved UiT - Norges arktiske universitet har engasjert seg i kampen mot åpne kontorlandskap. Hun håper oppropet hun har startet kan bidra til at regjeringen tar tak i problemstillingen.
(Foto: PRIVAT)

Professor Kristin Killie ved UiT - Norges arktiske universitet har engasjert seg i kampen mot åpne kontorlandskap. Hun håper oppropet hun har startet kan bidra til at regjeringen tar tak i problemstillingen. Foto: PRIVAT

Universitetsavisa skrev før påske om et opprop mot åpne kontorlandskap, startet av professor Kristin Killie ved UiT Norges arktiske universitet. Den gang hadde 267 personer engasjert seg og skrevet under på oppropet. To uker senere er tallet mer enn tre ganger så stort.

– Det er veldig bra at folk slutter opp om kampanjen. Det viser at det er en sak som mange er engasjert i, Killie.

LES OGSÅ: Leste all forskning om åpne landskap, fant bare helseskader og produktivitetstap

Oppropet ble startet i frustrasjon over overgang til 50/50-fordeling mellom cellekontor og åpent landskap når Institutt for pedagogikk og lærerutdanning, som professor Killie jobber ved, skal flytte inn i nye bygg i 2020.

Også ved NTNU har det vært mye og høylytt debatt rundt kontorløsningene, sist i forbindelse med byggingen av Elgeseter gate 10.

LES OGSÅ: Frykter åpent landskap i nytt helsebygg

Killie har fått positive tilbakemeldinger fra kolleger på at hun engasjerer seg, og håper å se oppropet runde tusen signaturer før hun sender det videre til regjeringen.

– Det er de som må gjøre om på ting. De har laget en veldig firkantet bestemmelse, som går på hele statssektoren. Men vi har mange forskjellige jobber i staten. Dette egner seg kanskje på noen plasser, men definitivt ikke alle, sier hun.

YTRING: Om aktivitetsbasert areal ved NTNU

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jenter til makten i Velferdstingets nye ledelse

Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.

Disse fem studentene stiller til NTNUs styre

Her kan du bedre kjent med kandidatene.

Råd fra dagens to representanter

- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.

Mange sivilingeniører og naturvitere står uten jobb

Ferske mastere innen teknologi og realfag sliter med å få relevante jobber. Mannlige sivilingeniører og kandidater med innvandrerbakgrunn strever mest, viser ny undersøkelse fra Nifu.