850 har skrevet under mot åpne kontorlandskap

Initiativtaker Kristin Killie håper å komme seg over tusen signaturer før hun sender inn oppropet.
Professor Kristin Killie ved UiT - Norges arktiske universitet har engasjert seg i kampen mot åpne kontorlandskap. Hun håper oppropet hun har startet kan bidra til at regjeringen tar tak i problemstillingen.
(Foto: PRIVAT)

Professor Kristin Killie ved UiT - Norges arktiske universitet har engasjert seg i kampen mot åpne kontorlandskap. Hun håper oppropet hun har startet kan bidra til at regjeringen tar tak i problemstillingen. Foto: PRIVAT

Universitetsavisa skrev før påske om et opprop mot åpne kontorlandskap, startet av professor Kristin Killie ved UiT Norges arktiske universitet. Den gang hadde 267 personer engasjert seg og skrevet under på oppropet. To uker senere er tallet mer enn tre ganger så stort.

– Det er veldig bra at folk slutter opp om kampanjen. Det viser at det er en sak som mange er engasjert i, Killie.

LES OGSÅ: Leste all forskning om åpne landskap, fant bare helseskader og produktivitetstap

Oppropet ble startet i frustrasjon over overgang til 50/50-fordeling mellom cellekontor og åpent landskap når Institutt for pedagogikk og lærerutdanning, som professor Killie jobber ved, skal flytte inn i nye bygg i 2020.

Også ved NTNU har det vært mye og høylytt debatt rundt kontorløsningene, sist i forbindelse med byggingen av Elgeseter gate 10.

LES OGSÅ: Frykter åpent landskap i nytt helsebygg

Killie har fått positive tilbakemeldinger fra kolleger på at hun engasjerer seg, og håper å se oppropet runde tusen signaturer før hun sender det videre til regjeringen.

– Det er de som må gjøre om på ting. De har laget en veldig firkantet bestemmelse, som går på hele statssektoren. Men vi har mange forskjellige jobber i staten. Dette egner seg kanskje på noen plasser, men definitivt ikke alle, sier hun.

YTRING: Om aktivitetsbasert areal ved NTNU

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.