NTNU-kurs vekker reaksjoner i Volda

Høgskulen i Volda reagerer på at NTNU i Trondheim er foretrukket når de selv tilbyr lignende videreutdanningskurs.
Rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda. (Foto: Olav Standal Tangen)

Rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda. Foto: Olav Standal Tangen

- Spesielt og uventet, sier rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda til Sunnmørsposten (+).

Avisa forteller at NTNU i Trondheim skal gi desentralisert videreutdanning i Ålesund og Vestnes i fagene norsk, matematikk og engelsk.

- Alle disse fagene er i konkurranse med Høgskulen i Volda, sier dekan Arne Myklebust ved HiVolda.

Han sier til Sunnmørsposten at han er skuffet og forundret over at man regionalt ikke tar kontakt med Høgskulen i Volda for å få til gode løsninger på dette tilbudet framfor å gå direkte til en utdanningsinstitusjon i Trondheim.

- Å samarbeide ut av fylket er spesielt og uventet, supplerer Roppen.

Svært mange lærere trenger videreutdanning som følge av de nye kompetansekravene i skolen. Pedagogisk koordinator i Sunnmøre regionråd, Nils Magne Abelseth, sier til avisa at regionrådet har vært i kontakt med Høgskulen i Volda og NTNU i Trondheim om disse kursene. Ifølge Abelseth vil lærerne bruke HiVolda i flere fag, men at høyskolen ikke har kapasitet til å flytte undervisningen til Ålesund.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.