KD gir NTNU 15 mill. til sammensmelting med fusjonspartnere

- Alt som kan være med på å smøre sammensmeltingen er kjærkomment, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim.
Iselin Nybø og KD gir NTNU og rektor Gunnar Bovim 15 millioner kroner til fusjonsarbeid.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Iselin Nybø og KD gir NTNU og rektor Gunnar Bovim 15 millioner kroner til fusjonsarbeid. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Kunnskapsdepartementet gir 15 millioner til NTNU til det videre arbeidet med å smelte sammen de fire fusjonspartnerne NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Ålesund.

Nybø overtok strukturreformen fra forgjenger Torbjørn Røe Isaksen, og synes arbeidet går bra.

- Jeg synes det går veldig bra. Det er fortsatt stor entusiasme etter sammenslåingenene fortsatt. Men det er en jobb også. Nå har NTNU blitt større. Tre nye høyskoler har blitt en del av universitetet, og det koster penger. Derfor vil KD bidra med å smøre sammenslåingen, sier hun i en video på Bovims Facebook-side.

NTNU-rektoren takker og bukker for bidraget:

- Dette er veldig kjærkomment for oss. Det er et stort arbeid og en kulturendring. Alt som kan være med på å smøre det systemet er viktig. Vi holder blant annet på å se på studieprogramsammenslåing, sier Bovim.

Nyheten kommer kort tid etter at Universitetsavisa skrev av budsjettsmell kan stanse samlokalisering av teknologene.

Samlokaliseringsprosjektet etter fusjonen har nemlig kostnadstrøbbel. Prosjektet handler i all hovedsak om flyttingen av tidligere HiST-miljøer. Lærerutdanningen skal samles på Kalvskinnet og teknologene på Gløshaugen. For å få til det er det en kabal med midlertidige plasseringer og ombygginger.

Den totale rammen NTNU-styret har gitt til samlokaliseringsprosjektet er på 415 millioner kroner. Det siste overslaget viser at kostnaden ligger an til å bli 407,2 millioner kroner. Det gir en buffer på bare 7,8 millioner, eller under to prosent av totalsummen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.

Slik svarer Forskerforbundet Nils Rune Langeland

Flere har etterlyst Forskerforbundets begrunnelse for ikke å støtte den sparkede professoren Nils Rune Langelands søksmål mot staten. Nå deler han den selv.