Maner til fortsatt kamp om parken

Byggene langs Klæbuveien er kanskje borte fra planforslagene for nytt NTNU-campus i Trondheim, men Bevar Høgskoleparken kjemper fremdeles.
Selv om de tidligere foreslåtte byggene i parken har forsvunnet, har en ny del av parken blitt foreslått bebygd. Elisabeth Østgaard i aksjonen Bevar Høgskoleparken er klar i sin tale. - Kampen om parken er ikke over enda.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Selv om de tidligere foreslåtte byggene i parken har forsvunnet, har en ny del av parken blitt foreslått bebygd. Elisabeth Østgaard i aksjonen Bevar Høgskoleparken er klar i sin tale. - Kampen om parken er ikke over enda. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Kampen om parken er ikke over enda. Vi har 350 signaturer så langt på den siste underskriftskampanjen, sier Elisabeth Østgaard i aksjonen Bevar Høgskoleparken.

Hun var en av snaut 70 som torsdag kveld møtte opp til det åpne informasjonsmøtet i forbindelse med høringsrunden som nå pågår om NTNUs planer for nytt campus.

Nytt fra sist informasjonsmøte er at bygningsrådet i Trondheim kommune har fått fjernet områdene langs Klæbuveien og Snorres gate fra kartet over aktuelle steder å bygge. Til gjengjeld har de bedt NTNU om å utrede området Hesthagelunden, altså området fra parkeringsplassen på Hesthagen og opp mot platået.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Hektisk møtevirksomhet for å hindre bygging i park

- Overrasket

- Vi ble overrasket over at dette området dukket opp på kartet med tanke på at politikerne tidligere har vært klare på at de ønsker å bevare parken. Et bygg mellom Handelshøyskolen og platået vil store deler av vinteren skyggelegge store deler av parken, fortsetter Østgaard.

Aksjonen har allerede sendt inn et høringsinnspill der de mener konsekvensutredningene ikke har vært gode nok, og ber med det om nye utredninger. Østgaard forteller at hun også skal sende inn flere høringsuttalelser, både på vegne av ekorn og trær.

- Jeg velger å tro at de tar innspillene seriøst, men samtidig ser vi lite til våre tidligere innspill i materialet som legges frem på møtene.

Under møtet kunne en se flere med grønne papirhatter på hodet. Østgaard forklarer:

- Vi er kreative og har mange idéer. Tanken her er at vi er Robin Hood. Han hadde jo grønn hatt. Og slik som han ønsker vi å ta fra de rike og gi til de fattige. Vi vil ta parken tilbake fra NTNU og gi den til innbyggerne, sier hun.

De grønne hattene var et symbol på Robin Hood ifølge initiativtakerne.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

De grønne hattene var et symbol på Robin Hood ifølge initiativtakerne. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Utreder mot sør

Under møtet informerte NTNU og Trondheim kommune om planprosessen, både så langt og videre.

- Bygningsrådet vedtok et ønske om at vi skulle se på de private tomtene langs Elgeseter gate. Disse har vi sett på før, men nå skal vi se på dem igjen, sa Arnt Ove Okstad, prosjektleder for den fysiske planen for NTNU og innleid fra selskapet WSP.

- Bygningsrådet har frarådet enkelte områder vi ville bygge i (langs Klæbuveien og Snorres gate journ.anm.), så vi har begynt å se på nye områder og gjennomfører mulighetsstudier sørover samt i området vest for Gløshaugenplatået.

LES OGSÅ: - Dropp inngrep i parken og bygg heller på toppen
LES OGSÅ: Samlet utbygging av campus er vedtatt

Ikke avgjort bygging

Området mellom Handelshøyskolen og platået er med i det videre arbeidet, både som potensielt utbyggingsområde og som en mulig transportlinje mellom Øya og Gløshaugen.

- Vi ser på hvordan vi kan styrke sammenhengen mellom vest og øst. Bygg i skråningen vurderes, men det er ikke konkludert, svarte Silje Skulstad, fagansvarlig for planarbeidet i campusprosjektet ved NTNU, på spørsmål fra salen om området.

Et område hvor de første studentene for ordens skyld allerede hadde fyrt opp årets første engangsgrill med tilhørende øl da møtet var over.

- Hvordan tolker dere ordlyden i vedtaket om at parkarealet skal bevares, spurte en annen i publikum.

- Vi tolker det dithen at om vi først skal bygge i parken må det kunne forsvares med høy måloppnåelse. Det er ikke fritt frem for å bygge der, svarte Skulstad.

Elgeseter gate

Også Elgeseter gate ble tema under møtet. En av de oppmøtte ønsket å vite hvorvidt NTNU engasjerer seg i hva som skjer med gaten.

- Ja. Det er ikke vårt hovedansvar nå, men vi er opptatt av det, svarte Skulstad.

- En god forbindelse med tanke på blant annet buss er viktig for campus, så det er samtaler om dette, supplerte Okstad.

- Er det viktig for NTNU å kjøpe opp private tomter i det området, spurte en annen i salen og viste til forslag om å bygge ut campus på blant annet den tomten som i dag er en bensinstasjon.

- Det er attraktive tomter, og vi undersøker dem. Men det kan også være aktuelt at de brukes av en samarbeidsparter eller næringsliv som er tilknyttet oss, svarte Skulstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.