NTNU åpnet to laber for virtuell virkelighet

Samtidig som NTNUs prorektor for utdanning, Anne Borg åpnet VR-laben på Dragvoll, åpnet prodekan Toril Forbord VR- og RQI-laber på Øya.
Prodekan Toril Forbord ved Fakultet for medisin og helsevitenskap fikk selv teste VR-briller da hun åpnet VR- og RQI-laber på Øya i Trondheim.
(Foto: Anne Sliper Midling, NTNU)

Prodekan Toril Forbord ved Fakultet for medisin og helsevitenskap fikk selv teste VR-briller da hun åpnet VR- og RQI-laber på Øya i Trondheim. Foto: Anne Sliper Midling, NTNU

Både Borg og Forbord fikk en demonstrasjon under åpningen. Borg fikk øve seg på livredning ved hjelp av VR-briller og sammenkobling med NTNU-folk i Ålesund, Gjøvik og på Øya, skriver Gemini.

RQI (Resuscitation Quality Improvement) er en selvinstruerende læringsform som kan benyttes både i utdanning og for å ivareta kompetanse i spesialist- og kommunehelsetjeneste for blant ander sykepleiere, leger, radiografer og vernepleiere, opplyser NTNU på intranettet Innsida.

VR og de nye læringsarealene ved NTNU støtter erfaringsbasert læring og gjør det mulig for studenter å visualisere og simulere komplekse konsepter, trene på medisinske prosedyrer, utforske andre land, havets bunn og verdensrom og samhandle med medstudenter i andre byer, heter det.

Ifølge Gemini antyder RQI noen av mulighetene som ligger i VR-teknologien. Her kan helsepersonell øve på livredning i et virtuelt miljø. Ved hjelp av VR-briller trenger ikke de som øver befinne seg på samme sted. For et universitet som har lokaler i tre byer, er det viktig å finne nye samarbeidsmetoder, skriver forskningsmagasinet.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier førsteamanuensis og ildsjel Ekaterina Prasolova-Førland, som har jobbet med VR i flere år.

VR-labene og RQI-laben er del av NTNUs satsing på nye, kreative undervisningsformer og muliggjørende teknologier.

LES OGSÅ: - VR-brillene kommer til å floppe

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Hvordan svarer SU på NFRs evaluering?

Evalueringen av den samfunnsvitenskapelige forskningen i Norge (SAMEVAL) viser at NTNUs fagmiljøer har gjort det «godt» og «meget godt», men at ingen hevdet seg helt i toppen. Hva kan vi lese ut av evalueringen, og hvordan vil vi følge opp dette ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap?

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.