Renholdssaken:

NTNU snur - vil drifte renholdet i Ålesund

I en melding på Innsida skriver NTNU at de likevel vil drifte renholdet i Ålesund selv. - NTL er godt fornøyd, skriver fagforeningen på sine Facebooksider.

Først bestemte NTNU seg for å drifte renholdet ved campus Ålesund selv, så ombestemte de seg og begynte jobben med nytt anbud. Nå har NTNU igjen ombestemt seg, og ønsker likevel å drifte renholdet selv.
Publisert Sist oppdatert

- NTNU og NTL har hatt et møte og blitt enige om å finne en løsning som ivaretar alle parters interesser. NTL er godt fornøyd, skriver fagforeningen på sine Facebooksider.

Tidligere denne uken ble det klart at Norsk Tjenestemannslag (NTL) ville kreve sentral behandling av spørsmålet om hvorvidt renholdet ved campus Ålesund skulle driftes av NTNU selv eller om det skulle ut på anbud igjen nå som den gamle anbudskontrakten er utløpt.

Men etter møtet la NTNU ut beskjed om på Innsida om at de nå likevel ønsker å drifte renholdet i Ålesund selv.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Enighet mellom partene

– Vi er opptatt av at alle ansatte har de riktige kvalifikasjonene. Det gjelder også renholderne som utgjør den klart største yrkesgruppen innen campusservice. Det sikrer vi gjennom gode ansettelsesprosesser og ved kompetanseutvikling. Vi har et stort mangfold innenfor denne arbeidstakergruppen med ansatte fra 20 ulike nasjoner, som alle gjør en strålende jobb. Det er vi stolte av, sier økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntsen i meldingen på Innsida.

Det presiseres i meldingen at dette også gjelder renholderne som i dag jobber i renholdsselskapet i Ålesund.

NTNU skriver videre at de nå ser frem til en videre konstruktiv dialog med de tillitsvalgte, med sikte på å komme frem til en god løsning for alle parter.

Ønsket drøftinger

NTNU hadde først gitt beskjed om at de ønsket å drifte renholdet selv, og satte dermed igang prosessen med utlysning av stillinger.

De ombestemte seg dog da fagforeningen krevde virksomhetsoverdragelse. Det betyr at renholderne ville følge arbeidsplassen de jobbet på, og ikke den juridiske enheten de formelt var ansatt hos, altså en form for fortrinnsrett til de nye stillingene.

NTNU skrev i et notat i forbindelse med møtet i Lokalt samarbeidsutvalg mandag at de ønsket å selv ha kontroll på hvem de ansatte, og at de derfor ville kjøre vanlig ansettelsesprosess med intervjuer og prosesser. Ettersom fagforeningen krevde virksomhetsoverdragelse mente NTNU at forutsetningene for å drifte selv var endret, og valgte derfor å gå for en ny anbudsrunde.

Fagforeningen på sin side mente dette var feil. De mente tilbakegangen fra egen drift til anbud var en organisasjonsendring og krevde at dette både måtte drøftes og forhandles om.