Styremøte ved NTNU:

- Det hjelper ikke med medvirkning om en ikke har medbestemmelse

Aksel Tjora mener prosesskåthet og manglende medbestemmelse er grunnen til den manglende tilliten NTNUs ansatte har til rektoratet.
Sosiologiprofessor og styrerepresentant Aksel Tjora mener NTNU fokuserer for mye på medvirkningsprosesser,men overser medbestemmelsen.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Sosiologiprofessor og styrerepresentant Aksel Tjora mener NTNU fokuserer for mye på medvirkningsprosesser,men overser medbestemmelsen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Tillit er ikke noe en kan snakke seg til. Tillit er noe en får når de ansatte føler at bedriften går i rett retning, sa sosiologiprofessor og styrerepresentant Aksel Tjora under styremøtet torsdag.

Da hadde prorektorene Bjarne Foss og Anne Borg nettopp orientert styret om resultatene fra Nifu-undersøkelsen, som blant annet viste manglende tillit til at rektoratet fører organisasjonen i riktig retning.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Peker på kommunikasjon

- Vi tar dette alvorlig. For å bedre tilliten vil vi i rektoratet i høst reise rundt til alle instituttene for å forklare dem at gitt de forutsetningene vi har så jobber vi i rett retning, sa Foss.

Han mente mye av årsaken til den manglende tilliten til rektoratet bunnet ut i avgjørelser om campus og fusjon, avgjørelser det var uenighet om.

Bjarne Foss orienterte om NIFU-undersøkelsen under styremøtet torsdag.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Bjarne Foss orienterte om NIFU-undersøkelsen under styremøtet torsdag. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Foss tror det er disse avgjørelsene som fører til manglende tillit, ikke det arbeidet rektoratet nå gjør basert på de avgjørelsene som er tatt.

- Vi opplever ofte at det er langt fra både rektorat og dekanmøte og til den gjengse forskeren. Det er også derfor vi må reise rundt - for å få kommunisert hva vi faktisk driver med, sa han.

Men det argumentet kjøpte ikke Tjora.

LES OGSÅ: Gunnar Bovim: «Jeg tror jeg ser et annet perspektiv»
LES OGSÅ: Skremt over liten tro på bedret studietilbud

- Ingen reell medbestemmelse

- Det er en del saker det har vært uenighet om slik som fusjon, campus, strukturendringer... Problemet er at NTNU har vært altfor opptatte av prosessen rundt disse. Medvirkning og prosesser, men ingen reell medbestemmelse, sa han.

Han mener det i alt for stor grad tas avgjørelser som går imot de ansattes ønsker, selv om de ansatte har fått muligheten til å si sin mening. Det er dette som ifølge sosiologiprofessoren fører til den manglende tilliten.

- Medvirkningen føles overflødig når ikke medbestemmelsen er reell. Det som må gjøres her er å sørge for at de ansatte opplever å ha større spillerom.

- Alle skal være utbyttbare

Tjora fikk også støtte fra Kristin Melum Eide.

- At professorer og ansatte får mindre medbestemmelse er det ingen tvil om, og her leder NTNU an. Professorer som har vært vant til å være autoriteter på sine fagfelt føler nå at utviklingen går i retning av at alle skal være utbyttbare, sa hun.

Kristin Melum Eide mener utviklingen går mot at alle skal være utbyttbare.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Kristin Melum Eide mener utviklingen går mot at alle skal være utbyttbare. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

- Det handler om muligheten til å påvirke sin egen arbeidstid. Det er der det ligger, og det ser vi i flere undersøkelser. Vi bør bruke ressursene våre på å finne ut hvordan vi kan gi de ansatte mer reell innflytelse, ikke reise rundt og snakke med dem, sa representant Tim Torvatn og la til:

- Selv om det er fint å snakke med folk også...

- Bruk ressursene på å gi medbestemmelse, ikke på å snakke med folk, mente Tim Torvatn.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

- Bruk ressursene på å gi medbestemmelse, ikke på å snakke med folk, mente Tim Torvatn. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

LES OGSÅ: Sviende oppgjør med ledelsens toppstyring
LES OGSÅ: Styremedlem mener NTNU bommer på hvorfor ansatte er misfornøyde

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er ikke bekymret for den akademiske friheten ved NTNU

«Universitetsledelsen skal aldri opptre på en måte som fører til selvsensur», slår SU-dekan Marit Reitan fast i dette intervjuet.

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.