Mulig samlokalisering med NRK og NTNU

Kringkastingsselskapet tror på tettere samarbeid.
NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen. 
        
            (Foto: Tor Berre/NRK)

NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen.  Foto: Tor Berre/NRK

NRK skal i høst se på mulighetene for å samlokalisere sin virksomhet i Trondheim med NTNU. Det skriver NTNU i en melding på Innsida.

I en pressemelding sier regiondirektør Sigrid Gjellan at de gjennom Campusprosjektet til NTNU ser en mulighet for å forene flere behov.

– Vi ønsker å komme nærmere folk, nærmere byen og utvikle videre det samarbeidet vi har med NTNU. Derfor er dette en unik kombo som vi håper kan bli virkelighet, sier hun.

NTNU og NRK har i dag flere samarbeidsprosjekt innenfor film- og videoproduksjon og medievitenskap, gjennom Institutt for kunst- og medievitenskap. I tillegg bidrar i dag NTNU innenfor datateknologi og informatikk, blant annet gjennom utvikling av systemer for å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter.

Også rektor Gunnar Bovim ved NTNU er fornøyd med at de nå sonderer mulighetene for tettere lokalisering.

– Mediebransjen er i endring, og nettopp derfor gir det mening å tenke allmennkringkasting sammen med NTNU som er et breddeuniversitet med en klar teknologiprofil, sier han i den samme pressemeldingen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.