Mulig samlokalisering med NRK og NTNU

Kringkastingsselskapet tror på tettere samarbeid.
NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen.
(Foto: Tor Berre/NRK)

NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen. Foto: Tor Berre/NRK

NRK skal i høst se på mulighetene for å samlokalisere sin virksomhet i Trondheim med NTNU. Det skriver NTNU i en melding på Innsida.

I en pressemelding sier regiondirektør Sigrid Gjellan at de gjennom Campusprosjektet til NTNU ser en mulighet for å forene flere behov.

– Vi ønsker å komme nærmere folk, nærmere byen og utvikle videre det samarbeidet vi har med NTNU. Derfor er dette en unik kombo som vi håper kan bli virkelighet, sier hun.

NTNU og NRK har i dag flere samarbeidsprosjekt innenfor film- og videoproduksjon og medievitenskap, gjennom Institutt for kunst- og medievitenskap. I tillegg bidrar i dag NTNU innenfor datateknologi og informatikk, blant annet gjennom utvikling av systemer for å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter.

Også rektor Gunnar Bovim ved NTNU er fornøyd med at de nå sonderer mulighetene for tettere lokalisering.

– Mediebransjen er i endring, og nettopp derfor gir det mening å tenke allmennkringkasting sammen med NTNU som er et breddeuniversitet med en klar teknologiprofil, sier han i den samme pressemeldingen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UHR-konferansen 2018:

Pris for kvalitet i utdanningen gikk til Høgskolen på Vestlandet

Oslo: Utdanningskvalitetprisen 2018 går til ePraktisk ved Høgskolen på Vestlandet.

Stipendstriden:

- De sviktet oss på målstreken

Regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtte overlevde budsjettforhandlingene med Krf. - Vi er veldig skuffet, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Norsk studentorganisasjon.

Flere utdanninger får gi tilleggspoeng til menn

Neste år kan mannlige søkere til psykologiutdanningen ved UiO og UiB og på barnevernspedagogutdanningen ved Oslomet få tilleggspoeng.

HF-fakultetet må trekke i de økonomiske bremsene

Lavere bevilgninger gjør at Det humanistiske fakultet må vise økonomisk måtehold fremover, med med 26 millioner på bok kan de glatte ut de verste duppene. - Det er ingen krise, men vi må være forberedt på at vi får en liten dupp i økonomien, sier dekanen.