Mulig samlokalisering med NRK og NTNU

Kringkastingsselskapet tror på tettere samarbeid.
NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen.
(Foto: Tor Berre/NRK)

NRK i Midsrt-Norge har sitt hovedsete på Tyholt i Trondheim. Nå vurderer NRK å flytte ut av de nedslitte lokalene og inn i den kommende, samlede NTNU-campusen. Foto: Tor Berre/NRK

NRK skal i høst se på mulighetene for å samlokalisere sin virksomhet i Trondheim med NTNU. Det skriver NTNU i en melding på Innsida.

I en pressemelding sier regiondirektør Sigrid Gjellan at de gjennom Campusprosjektet til NTNU ser en mulighet for å forene flere behov.

– Vi ønsker å komme nærmere folk, nærmere byen og utvikle videre det samarbeidet vi har med NTNU. Derfor er dette en unik kombo som vi håper kan bli virkelighet, sier hun.

NTNU og NRK har i dag flere samarbeidsprosjekt innenfor film- og videoproduksjon og medievitenskap, gjennom Institutt for kunst- og medievitenskap. I tillegg bidrar i dag NTNU innenfor datateknologi og informatikk, blant annet gjennom utvikling av systemer for å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter.

Også rektor Gunnar Bovim ved NTNU er fornøyd med at de nå sonderer mulighetene for tettere lokalisering.

– Mediebransjen er i endring, og nettopp derfor gir det mening å tenke allmennkringkasting sammen med NTNU som er et breddeuniversitet med en klar teknologiprofil, sier han i den samme pressemeldingen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.