UiB: Vil doble antall universitetsjournalister

Rektor og universitetsdirektør innstiller på at de redaksjonelle medarbeiderne i På Høyden skal få selskap av like mange nye reportere.
Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen  
        
            (Foto: Njord V. Svendsen)

Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen   Foto: Njord V. Svendsen

I forslaget, som behandles i Universitetet i Bergens styre førstkommende fredag, innstiller rektor Dag Rune Olsen og direktør Kjell Bernstrøm på at de tre nye reporterne utgjør en lokal redaksjon for Khrono.

Khrono eies i dag av Oslomet, men UiB-ledelsen ønsker å gå inn i den Oslobaserte avisa med like store ressurser som Oslomet bidrar med i dag.

I Rektors innstilling heter det blant annet:

«UiB garanterer videre for at redaksjonen i Bergen tilføres minst tre årsverk som kan avsettes til å produsere stoff for Khrono. De redaksjonelle ressursene vil da være samlokalisert i en Bergensredaksjon.»

I innstillingen foreslås det at Dagens UiB-avis På Høyden gjøres om til en ren lokalavis, mens de nye reporterne inngår i Khronos redaksjon. Rektor ber samtidig om styrets fullmakter fra styret til å forhandle med Oslomet om eierskap i nasjonal universitetsavis.

Det ligger inne som et premiss i innstillingen at de to gruppene i den samlede storredaksjonen skal svare til sine respektive ansvarlige redaktører i På Høyden og Khrono.

LES MER: Vil beholde både På Høyden og Khrono

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Etikken blir viktigere i søknader om midler fra Forskningsrådet

Hopper du harelabb over forskningsetikken når du skal søke Forskningsrådet om midler? Nå vil det straffes hardere.

Forskere i folkemøte om klima:

- Klima taper mot internasjonalisering

Ytring:

Hvem har rett til å mene noe om Høyskoleparken?

Å fremme et argument ved å prøve å frata meningsmotstanderen troverdighet, er et kjent retorisk knep. Men ikke akkurat tillitsvekkende.

Ytring:

Plagiat – den nye utfordringen for forskere?

Her er en historie om hvordan forskningsjuks kan utføres i praksis. Forskere stjal innholdet i et paper skrevet av Antje Klitkou og hennes kolleger.