UiB: Vil doble antall universitetsjournalister

Rektor og universitetsdirektør innstiller på at de redaksjonelle medarbeiderne i På Høyden skal få selskap av like mange nye reportere.
Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen (Foto: Njord V. Svendsen)

Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen Foto: Njord V. Svendsen

I forslaget, som behandles i Universitetet i Bergens styre førstkommende fredag, innstiller rektor Dag Rune Olsen og direktør Kjell Bernstrøm på at de tre nye reporterne utgjør en lokal redaksjon for Khrono.

Khrono eies i dag av Oslomet, men UiB-ledelsen ønsker å gå inn i den Oslobaserte avisa med like store ressurser som Oslomet bidrar med i dag.

I Rektors innstilling heter det blant annet:

«UiB garanterer videre for at redaksjonen i Bergen tilføres minst tre årsverk som kan avsettes til å produsere stoff for Khrono. De redaksjonelle ressursene vil da være samlokalisert i en Bergensredaksjon.»

I innstillingen foreslås det at Dagens UiB-avis På Høyden gjøres om til en ren lokalavis, mens de nye reporterne inngår i Khronos redaksjon. Rektor ber samtidig om styrets fullmakter fra styret til å forhandle med Oslomet om eierskap i nasjonal universitetsavis.

Det ligger inne som et premiss i innstillingen at de to gruppene i den samlede storredaksjonen skal svare til sine respektive ansvarlige redaktører i På Høyden og Khrono.

LES MER: Vil beholde både På Høyden og Khrono

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.