UiB: Vil doble antall universitetsjournalister

Rektor og universitetsdirektør innstiller på at de redaksjonelle medarbeiderne i På Høyden skal få selskap av like mange nye reportere.
Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen (Foto: Njord V. Svendsen)

Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm, og rektor Dag Rune Olsen Foto: Njord V. Svendsen

I forslaget, som behandles i Universitetet i Bergens styre førstkommende fredag, innstiller rektor Dag Rune Olsen og direktør Kjell Bernstrøm på at de tre nye reporterne utgjør en lokal redaksjon for Khrono.

Khrono eies i dag av Oslomet, men UiB-ledelsen ønsker å gå inn i den Oslobaserte avisa med like store ressurser som Oslomet bidrar med i dag.

I Rektors innstilling heter det blant annet:

«UiB garanterer videre for at redaksjonen i Bergen tilføres minst tre årsverk som kan avsettes til å produsere stoff for Khrono. De redaksjonelle ressursene vil da være samlokalisert i en Bergensredaksjon.»

I innstillingen foreslås det at Dagens UiB-avis På Høyden gjøres om til en ren lokalavis, mens de nye reporterne inngår i Khronos redaksjon. Rektor ber samtidig om styrets fullmakter fra styret til å forhandle med Oslomet om eierskap i nasjonal universitetsavis.

Det ligger inne som et premiss i innstillingen at de to gruppene i den samlede storredaksjonen skal svare til sine respektive ansvarlige redaktører i På Høyden og Khrono.

LES MER: Vil beholde både På Høyden og Khrono

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.