Konflikten ved IHS

Dekanen: «Denne saken er krevende for mange»

HF-dekan Anne Kristine Børresen sier Kristian Steinnes vil beholde alle oppgaver som har å gjøre med forskning og undervisning tilknyttet IHS, selv om han blir tvangsflyttet.
- Det er et faktum at to ulike grupperinger har skrevet brev i løpet av sommeren bekrefter det vi også ser i ARK – at de ansatte har forskjellige syn på arbeidsmiljøet, sier dekan Anne Kristine Børresen ved Det humanistiske fakultet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Det er et faktum at to ulike grupperinger har skrevet brev i løpet av sommeren bekrefter det vi også ser i ARK – at de ansatte har forskjellige syn på arbeidsmiljøet, sier dekan Anne Kristine Børresen ved Det humanistiske fakultet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Dekanen svarer etter eget ønske på Universitetsavisas spørsmål via e-post.

- Du svarer på instituttstyrerens vegne. Hvorfor kan ikke han svare selv, all den stund han er nærmeste leder, og den som har best kjennskap til forholdene verd instituttet?

- Håndteringen av denne saken ligger på fakultetet og derfor er det jeg som svarer på spørsmål i saken.

- Steinnes er urolig for min framtid å bli utsatt for tvangsflytting. Har du forståelse for at han opplever det slik?

- Denne saken er krevende for mange. Steinnes skal sitte på et annet institutt og ha en annen leder. Ellers beholder han sine arbeidsoppgaver tilknyttet forskning og undervisning på Institutt for historiske studier.

- Brev ingen god kommunikasjonsform

- En annen gruppe ansatte ved instituttet, på 14 personer, også har skrevet brev omhandlende forholdene ved instituttet. Fra før har 12 skrevet brev om saken og blant annet uttrykt støtte til Steinnes. Hva tyder denne brevskrivingen på?

- Brevskriving er ikke er en god kommunikasjonsform i slike saker. Dette har også vært tema på flere møter på institutt og fakultet. Det faktum at to ulike grupperinger har skrevet brev i løpet av sommeren bekrefter det vi også ser i ARK – at de ansatte har forskjellige syn på arbeidsmiljøet.

- Konfliktnivået ved IHS er høyt, og har vart lenge. I hvilken grad henger dette sammen med konflikten omkring Steinnes?

- Det er mange og sammensatte forklaringer på arbeidsmiljøproblemene ved IHS som ikke kan forklares ut fra en enkeltsak. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere forhold knyttet til enkeltpersoner.

- Hvor er du fornøyd med ledelsens (på alle nivå) håndtering av saken med Steinnes?

- Det blir feil av meg å kommentere dette så lenge jeg selv er en del av ledelsen som har behandlet saken.

Settedekan ble vurdert

- Det er kjent at du er venn med instituttlederen og hans kone, som også er blant de 14 som signerte brevet som kan tolkes som støtte til instituttlederens håndtering. Burde ikke du har latt en settedekan håndtert saken?

- Jeg er kjent med at relasjonen mellom oss har vært et tema. Vi var tidligere kolleger på samme institutt, men har i dag liten kontakt. Da anmodningen om settedekan kom, ba jeg organisasjonsdirektøren vurdere dette spørsmålet.

- Hvordan tror du konfliktnivået kommer til å utvikle seg ved instituttet?

- Jeg vet at en samlet ledelse ved instituttet vier stor oppmerksomhet til å følge opp de tiltakene instituttets medarbeidere har utviklet etter arbeidsmiljøundersøkelsen. Men ledelsen kan ikke utvikle arbeidsmiljøet aleine. Medarbeiderne må bidra i dette arbeidet. Over tid håper og tror jeg at de tiltakene som settes i verk vil bidra til å skape et godt arbeidsmiljø for alle, svarer HF-dekan Anne Kristine Børesen.

null
Relaterte artikler

Girards syndebukkteori

12 ansatte ved institutt for historiske studier varslet nylig om illegitim maktbruk mot en kollega ved NTNU.

Om å utfordre bulldosere – en elegi over moderne kommunikasjonsstrategi

Challenge-kampanjen forteller en historie der alle ved NTNU vil bli utfordret. Men hvordan går det når NTNU faktisk blir utfordret? Ikke så bra, ifølge Ytring-forfatteren.

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Hvem utfordrer denne mannen?

Gunnar Bovim har mye han vil utrette som rektor. Han er et drøyt år inne i sin andre og siste periode, og har 3 år på seg. Bovim har tenkt å bruke tiden godt. Hvem utfordrer denne mannen?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.