Innvandringskritisk parti bruker NTNU-slagordet

Partiet Alliansen bruker «Challenge Democracy» som emneknagg når de skal etablere lokallag ved NTNU.
NTNUs «Challenge Everything»-kampanje, her avbildet på t-banestasjonen ved Stortinget, lånes nå av partiet Alliansen.
(Foto: Tord Dale)

NTNUs «Challenge Everything»-kampanje, her avbildet på t-banestasjonen ved Stortinget, lånes nå av partiet Alliansen. Foto: Tord Dale

- Vi bruker #challengedemocracy når vi skal starte et studentlag fordi det er NTNUs slagord. Det er for å spille med på reklamekampanjen fra NTNU, sier Hans Jørgen Lysglimt Johansen, leder for partiet Alliansen til Adresseavisen.

Slagordet er fra NTNUs side del av høstens «Challenge Everything»-kampanje. Slagordet er blant annet å finne på fortauet rundt Hovedbygingen på Gløshaugen, og reklamebanneret med teksten var også godt synlig da Universitetet i Oslo hadde årsfest.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Alliansen bruker slagordet i forbindelse med at de nå ønsker å opprette lokallag ved NTNU. Det politiske miljøet ved NTNU er ifølge Johansen langt ute på den politiske venstresiden, og han ønsker med etableringen av et lokallag å utfordre tankegangen mer fra høyresiden.

NTNU-rektor Gunnar Bovim sier til Adresseavisen at de godtar at andre tar i bruk slagordet fra kampanjen, og at de er åpne for diskusjoner.

- Vi vil bidra til toleranse og aktiv debatt og er opptatt av ytringsfrihet og organisasjonsfrihet, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.