Åpnet nytt forskningssenter på vestlandet og i hovedstaden

Norwegian Research Center AS ble offisielt åpnet mandag.
Adm dir NORCE Elisabeth Maråk Støle
(Foto: NORCE)

Adm dir NORCE Elisabeth Maråk Støle Foto: NORCE

- Mer enn noen gang behøver samfunnet vår forskning. Vi er et forskningsinstitutt med bredde og dybde, sier administrerende direktør Elisabeth Maråk Støle i en pressemelding i forbindelse med den offisielle åpningen av Norwegian Research Center AS (NORCE).

Sentret er en samling av forskningsinstituttene Agderforskning, Christian Michelsen Research, Internasjonal Research Institute of Stavanger, Teknova og Uni Research under en felles profil og ledelse.

Senteret vil ha kontorer i Grimstad, Kristiansand, Haugesund, Stavanger, Bergen og Oslo.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

«The sky is not the limit, not even the universe - let's see what we can do together» sier Frank Reichert, rektor ved Universitetet i Agder (UiA), i en videohilsen til det nyåpnede senteret. UiA er sammen med universitetene i Stavanger og Bergen initiativtakerne til senteret som formelt ble stiftet i juli 2017.

Målet for samlingen er å skape et forskningssenter som skal være ledende på innovasjon, verdiskapning og forskning. I pressemeldingen skriver senteret at kombinasjonen av en unik faglig bredde,moderne infrastruktur og laboratorier, og en tett dialog med industri, offentlig sektor og øvrig samfunnsliv vil gjøre at de kan levere forskning som gjør innovasjon mulig.

- Vi har kunnskap og fagområder som gjør at det er viktigere enn noensinne, sier direktøren i pressemeldingen.

Selskapet kommer, sammen med sine datterselskaper, til å ha en omsetning på over en milliard kroner og til sammen 800 ansatte fra 40 land.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Gripsrud svarer Tvedt

Terje Tvedt er ikke beskyldt for verken forskningsjuks eller forskningstyveri, skriver Jostein Gripsrud.

Gripsrud ødelegger den offentlige samtalen

Jostein Gripsrud bør umiddelbart og offisielt trekke sine ugrunnede beskyldninger tilbake, skriver Terje Tvedt.

UiO søker ny direktør:

Utvider søknadsfristen i jakten på «riktig person»

Å finne Gunn-Elin Aa. Bjørneboes etterfølger som Universitetet i Oslos universitetsdirektør tar lenger tid enn forventet.

Student går til sak mot Universitetet i Tromsø etter utestengelse fra studiet

Merknader i politiattesten gjør at studenten i mai i år ble utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie ved Universitetet i Tromsø.