Åpnet nytt forskningssenter på vestlandet og i hovedstaden

Norwegian Research Center AS ble offisielt åpnet mandag.
Adm dir NORCE Elisabeth Maråk Støle
(Foto: NORCE)

Adm dir NORCE Elisabeth Maråk Støle Foto: NORCE

- Mer enn noen gang behøver samfunnet vår forskning. Vi er et forskningsinstitutt med bredde og dybde, sier administrerende direktør Elisabeth Maråk Støle i en pressemelding i forbindelse med den offisielle åpningen av Norwegian Research Center AS (NORCE).

Sentret er en samling av forskningsinstituttene Agderforskning, Christian Michelsen Research, Internasjonal Research Institute of Stavanger, Teknova og Uni Research under en felles profil og ledelse.

Senteret vil ha kontorer i Grimstad, Kristiansand, Haugesund, Stavanger, Bergen og Oslo.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

«The sky is not the limit, not even the universe - let's see what we can do together» sier Frank Reichert, rektor ved Universitetet i Agder (UiA), i en videohilsen til det nyåpnede senteret. UiA er sammen med universitetene i Stavanger og Bergen initiativtakerne til senteret som formelt ble stiftet i juli 2017.

Målet for samlingen er å skape et forskningssenter som skal være ledende på innovasjon, verdiskapning og forskning. I pressemeldingen skriver senteret at kombinasjonen av en unik faglig bredde,moderne infrastruktur og laboratorier, og en tett dialog med industri, offentlig sektor og øvrig samfunnsliv vil gjøre at de kan levere forskning som gjør innovasjon mulig.

- Vi har kunnskap og fagområder som gjør at det er viktigere enn noensinne, sier direktøren i pressemeldingen.

Selskapet kommer, sammen med sine datterselskaper, til å ha en omsetning på over en milliard kroner og til sammen 800 ansatte fra 40 land.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.