Har startet innsamling for å betale advokat til Steinnes

Elleve ansatte ved Institutt for historiske studier har startet kronerulling.
Kristian Steinnes. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Kristian Steinnes.  Foto: Tore Oksholen

«For å få en skikkelig behandling av saken til Kristian Steinnes er han avhengig av ekstern advokathjelp. Gi din støtte her».

Slik starter brevet som følger innsamlingsaksjonen «Utfordre maktutfoldelse i akademia. Støtt Steinnes» på nettstedet Bidra.no.

Brevet, og innsamlingsaksjonen, er signert professorene Håkon With Andersen, Ida Bull, Maria Fritsche, Hans Otto Frøland, Marek E. Jasinski, Ingar Kaldal, Pål Sandvik, Espen Storli, Aud Mikkelsen Tretvik, Staffan Wahlgren og forsker Mats Ingulstad.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Kritiske til måten Forskerforbundet har håndter Steinnes-saken på

LES OGSÅ: Avslår søknad om støtte til ekstern advokat for Steinnes

Målet er å samle inn 40.000 kroner. Mandag ettermiddag har innsamlingsaksjonen fått inn 26.150 kroner fordelt på 55 givere.

«Tidligere tillitsvalgte Kristian Steinnes ved NTNU har blitt tvangsflyttet på grunn av konflikt med instituttstyrer på Institutt for historiske studier. NTNUs ledelse forsøker å legge lokk på dette ved å kalle det en personalsak, men det er viktige prinsipper som står på spill» skriver de i brevet.

Der går de elleve historikerne også hardt ut mot hvem Forskerforbundet egentlig støtter i en slik sak.

«Forskerforbndet er også ledernes fagforening, og på NTNU har lokallaget valgt å stille seg på ledelsens side i en konflikt med en ansatt. Dette forrykker maktbalansen i arbeidslivet» skriver de.

Til Khrono, som først omtalte saken, omtaler leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, påstandene som at forbundet er på ledernes side i konflikten som tøv.

- Det er ikke sant at vi ikke bryr oss om Steinnes. Vi har nettopp bestemt at vi skal sette våre jurister til å vurdere saken igjen, sier han til nettavisa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.