- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.
- Nå håper jeg at noen tar seg av Fagerland, og at han har folk rundt seg i en slik vanskelig periode, sier professor Kristian Steinnes.
(Foto: Tore Oksholen)

- Nå håper jeg at noen tar seg av Fagerland, og at han har folk rundt seg i en slik vanskelig periode, sier professor Kristian Steinnes. Foto: Tore Oksholen

- Flyttingen av meg ble begrunnet i en personalkonflikt mellom meg og leder, og skulle vare til hans lederperiode gikk ut i juli 2021. Derfor oppfatter jeg det som klokkeklart at tvangsflyttingen nå må oppheves, sier professor Kristian Steinnes til Universitetsavisa.

Det var torsdag formiddag beskjeden om at instituttleder Tor Einar Fagerland ved Institutt for historiske studier(IHS) trekker seg kom.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Instituttet har vært i hard vind den siste tiden etter at langvarige problemer med arbeidsmiljø og interne konflikter førte til at professor Steinnes ble tvangsflyttet.

Konflikten som Steinnes har blitt involvert i kom til overflaten mot slutten av tida han var leder av Forskerforbundet ved NTNU. Ledelsen ved institutt og fakultet begrunner beslutningen om tvangsforflytningen med at det er en konflikt av personalmessig art.

I Steinnes sin skriftlige klage kommer det fram at årsaken til konflikten etter hans oppfatning ligger i at han har målbåret kritikk på vegne av andre, både som tillitsvalgt og senere som medlem av en gruppe som har jobbet med arbeidsmiljøet ved instituttet.

- Nå håper jeg at noen tar seg av Fagerland, og at han har folk rundt seg i en slik vanskelig periode, sier Steinnes.

Forskerforbundet vedtok i slutten av september at de ville tilby Kristian Steinnes en ny juridisk vurdering av hans sak. Hva som skjer videre her er foreløpig usikkert. Petter Aaslestad, leder for Forskerforbundet, sier at de vil ha et møte med Steinnes neste uke.

- Generalsekretæren skal møte han, og vi vil da høre hva han ønsker at vi skal gjøre videre, skriver Aaslestad i en sms.

Steinnes forteller til Universitetsavisa at han foreløpig ikke har tenkt noe på hva han ønsker å gjøre videre i saken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.

Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.