NTNU-student plukket ut som «Leder for en dag» i Kunnskapsdepartementet

Marie Strande Nilsen fra NTNU i Ålesund er plukket ut til å skygge forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø torsdag.
Marie Strande Nilsen gleder seg til å skygge Iselin Nybø.
(Foto: Ungt Entreprenørskap)

Marie Strande Nilsen gleder seg til å skygge Iselin Nybø. Foto: Ungt Entreprenørskap

- Jeg gleder meg veldig til å være Iselin Nybøs skygge. Jeg er utrolig stolt over å ha blitt valgt ut til å være med på dette, og tror det kommer til å bli en kjempespennende og lærerik dag, sier Marie Strande Nilsen.

Hun har nettopp fullført en bachelor i Markedsføring og ledelse ved NTNU i Ålesund, og tar nå økonomiske fag på deltid.

- Jeg håper på å få bedre innsikt i hva det vil si å være leder på et så høyt nivå og få en enda bedre forståelse for en leders oppgaver. Jeg har selv vært leder i en studentbedrift, så det blir veldig kjekt å se hvordan det fungerer i større skala. Å få følge Nybø synes jeg er utrolig kult, sier Nilsen og legger til at hun lenge har vært politisk interessert.

Initiativet «Leder for en dag» er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og bemanningsselskapet Manpower Group. Hensikten er todelt. På den ene siden skal de unge få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet og næringslivet. På den andre siden er målet at lederne skal få verdifulle innspill fra de som skal skape fremtidens arbeidsplasser.

Det er fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere som i år stiller opp i «Leder for en dag», som arrangeres for 16.gang.

- Erfaringen Nilsen har fått ved å starte en studentbedrift er veldig verdifull. Det er et mål at utdanningene skal være mest mulig arbeidslivsrelevante. I tillegg er det viktig for Norge at enda flere tenker innovativt og tar sjansen på å starte nye bedrifter, sier statsråd Iselin Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.

Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.