Samskipnaden feirer 70 år

Samskipnaden fyller 70 år. – Det er viktig for oss å utvikle oss i takt med studentenes behov, sier administrerende direktør Audhild Kvam.
Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim startet som et tilbud som skulle sørge for at studentene ved gamle NTH fikk litt skikkelig mat. Torsdag feirer de 70 år.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim startet som et tilbud som skulle sørge for at studentene ved gamle NTH fikk litt skikkelig mat. Torsdag feirer de 70 år. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Administrerende direktør Audhild Kvam påpeker at Studentamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim(Sit) har endret seg ganske mye på disse 70 årene.

– Det startet opp som et tilbud som skulle sørge for at guttene ved gamle NTH fikk i seg litt ordentlig mat, og som skulle hjelpe dem med bedre botilbud. Den gangen var driften av samskipnaden et frivillig arbeid, sier hun.

Trondheim var den andre byen i Norge som fikk en studentsamskipnad, etter Oslo.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Vil utvikle seg

Det er viktig for Sit å greie å tilpasse seg de nye behovene som har oppstått blant studentene.

– De siste årene har vi merket en økt konkurranse på alle områder, for eksempel når det gjelder bolig og mat. Det er viktig for oss å utvikle oss, og vi er i gang med et strategiarbeid som skal se på hvordan Sit skal endre seg i takt med behovene- i dette arbeidet vil vi involvere studentene, sier Kvam.

Oppussing av realfagskantina og av Gløshaugen idrettsbygg er også en del av Sits ønske om å utvikle seg og være konkurransedyktige.

– Vi har et godt samarbeid med Velferdstinget, som gir føringer til hvordan vi skal bruke semesteravgiften studentene betaler. Blant annet har vi satset på psykisk helse og forebygging av psykisk sykdom, med egen psykolog ved universitetet. Dette er ut fra ønske fra studentene selv, sier Kvam.

70 prosent

Torsdag har Samskipnadens kantiner 70 prosent avslag på all mat på vekt. Det vil si buffetene med både salat og varmmat.

– Vi har fulle frysere og kjølere, og inviterer til feiring. Nå håper vi studentene benytter anledningen og tropper opp for å fylle opp lagrene sine til vinteren, sier Espen Holm, direktør for campustjenester.

Tilbudet varer hele dagen, og kantinene tilbyr en egen festmeny for å feire dagen.

Kvam sier det nå var på tide at studentene også fikk del i feiringen.

– Vi har allerede markert jubileet internt i Sit, sier hun.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.

Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.