Vurderer tiltak overfor Apcoa etter parkeringsrotet

– Vi er i løpende dialog med Apcoa om problemene, og vurderer nå ytterligere tiltak overfor leverandøren, sier Ingrid Volden, leder for økonomiavdelingen.
Problemer med Apcoas betalingsløsning vekker irritasjon blant brukerne.
(Foto: Mari Rian Hanger)

Problemer med Apcoas betalingsløsning vekker irritasjon blant brukerne. Foto: Mari Rian Hanger

Apcoa er ny leverandør av parkeringstjenester ved NTNU. Arve Hjelseth skrev nylig et debattinnlegg i Universitetsavisa om problemer med betalingsløsningen, og irritasjonen og tidsbruken dette fører til.

Han mener også at kriteriene i anbudsrunden er nokså ugjennomtrengelige.

To tilbud

Ingrid Volden, leder for økonomiavdelingen i fellesadministrasjonen, sier det var nødvendig å gjennomføre en ny anbudskonkurranse siden forrige kontrakt gikk ut i 2018.

– Evalueringskriteriene i anbudskonkurransen var vektet med pris 60 prosent og kvalitet 40 prosent. Vi fikk inn to tilbud som ble evaluert, og Apcoa ble valgt ut fra de fastsatte evalueringskriteriene, sier Volden.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Fikk ikke testet funksjonaliteten

Hun sier at begge tilbydere hadde tekniske løsninger som ikke var ferdigutviklet da tilbudene ble levert.

– Vi hadde derfor ikke mulighet til å teste funksjonaliteten i løpet av anbudsprosessen, forklarer hun.

NTNU har en løpende dialog med Apcoa rundt de problemene som har oppstått med funksjonaliteten rundt betalingsløsningene.

– Vi vurderer nå ytterligere tiltak overfor leverandøren, sier hun.

– Hva kan disse tiltakene være?

– Vi vil gå gjennom hva vi har avtalt med leverandøren opp mot hva de har levert i driftsperioden, sier Volden.

Åpen anbudskonkurranse

Volden viser også til at anskaffelsen ble gjennomført som en åpen anbudskonkurranse i henhold til Lov om offentlige anskaffelser, og at avtalen gjelder for tre år med mulighet for ytterligere forlengelse.

All parkering ved NTNU Campus Trondheim skal være avgiftsparkering etter satser og med innkrevingstid som fastsettes av NTNU, ifølge Volden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNUs ledersamling:

Koselig med NTNU

Oppdal: Slik ser det ut når alt som kan krype og gå av NTNU-ledere drar ut på tur. Så langt har ingen vært sur.

Ytring:

Gi Nord universitet tid!

- Ingen kan vel ha trodd at den endringsprosessen vi må igjennom, kan skje i løpet av noen få år, skriver Nord-professor Hilde Gunn Slottemo i denne ytringen.

Internasjonalisering:

- Gå for de lavthengende fruktene

Hvordan bli mer internasjonal? Konkret: tilby etterutdanning i Norden. Grunnleggende: Professorene må bli internasjonale i sine hjerter.

- Universitetene er viktige for å motvirke polarisering

- Universitetene er en stabiliserende kraft i en omskiftelig verden, sa Jonas Gahr Støre da han talte til NTNU ledersamling.