Studentene demonstrerte for psykologisk internklinikk

Rundt 80 studenter hadde møtt opp utenfor Scandic Nidelven før onsdagens styremøte for å vise NTNU-styret hva de mener om debatten om internklinikker.
Studentene demonstrerte for å beholde internklinikkene under NTNUs ledelse da NTNU-styret onsdag samlet seg til styremøte. 
    
      (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Studentene demonstrerte for å beholde internklinikkene under NTNUs ledelse da NTNU-styret onsdag samlet seg til styremøte.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Vi håper styremedlemmene ser hvor viktig denne saken er for oss. Vi ønsker å bevare ansvaret for vår egen psykologiopplæring, sier Ida Maria Brennhaugen, instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi.

Rundt 80 psykologistudenter hadde samlet seg for å vise hva de mener om debatten rundt hvem det er som skal drive de interne psykologiklinikkene ved NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Ida Maria Brennhaugen er instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen. 
    
      (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Ida Maria Brennhaugen er instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Ønsker å flytte klinikkene

I dag hører disse internklinikkene til instituttet, men blant andre NTNU-rektor Gunnar Bovim har tatt til orde for å flytte klinikkene til St.Olavs.

Saken skulle egentlig behandles av NTNUs styre i neste styremøte i starten av desember, men etter at St. Olavs stilte seg kritiske til innholdet i en uavhengig rapport knyttet til konsekvenser ved flyttingen er saken utsatt på ubestemt tid.

I et regntungt Trondheim samlet psykologistudentene seg under tak før demonstrasjonen startet. 
    
      (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

I et regntungt Trondheim samlet psykologistudentene seg under tak før demonstrasjonen startet.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Føre var

Likevel valgte studentene dagens styremøte som anledning til å vise sitt standpunkt.

- Vi synes det er greit å jobbe kontinuerlig med dette og være litt i forkjøpet, så vi ikke ender opp bakpå, sier Brennhaugen og legger til at dette er et initiativ fra studentene og ingen andre.

- Dette er av og for studentene. Instituttet forøvrig har ingenting med dette å gjøre.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.