Studentene demonstrerte for psykologisk internklinikk

Rundt 80 studenter hadde møtt opp utenfor Scandic Nidelven før onsdagens styremøte for å vise NTNU-styret hva de mener om debatten om internklinikker.
Studentene demonstrerte for å beholde internklinikkene under NTNUs ledelse da NTNU-styret onsdag samlet seg til styremøte.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Studentene demonstrerte for å beholde internklinikkene under NTNUs ledelse da NTNU-styret onsdag samlet seg til styremøte. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Vi håper styremedlemmene ser hvor viktig denne saken er for oss. Vi ønsker å bevare ansvaret for vår egen psykologiopplæring, sier Ida Maria Brennhaugen, instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi.

Rundt 80 psykologistudenter hadde samlet seg for å vise hva de mener om debatten rundt hvem det er som skal drive de interne psykologiklinikkene ved NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Ida Maria Brennhaugen er instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Ida Maria Brennhaugen er instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Ønsker å flytte klinikkene

I dag hører disse internklinikkene til instituttet, men blant andre NTNU-rektor Gunnar Bovim har tatt til orde for å flytte klinikkene til St.Olavs.

Saken skulle egentlig behandles av NTNUs styre i neste styremøte i starten av desember, men etter at St. Olavs stilte seg kritiske til innholdet i en uavhengig rapport knyttet til konsekvenser ved flyttingen er saken utsatt på ubestemt tid.

I et regntungt Trondheim samlet psykologistudentene seg under tak før demonstrasjonen startet.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

I et regntungt Trondheim samlet psykologistudentene seg under tak før demonstrasjonen startet. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Føre var

Likevel valgte studentene dagens styremøte som anledning til å vise sitt standpunkt.

- Vi synes det er greit å jobbe kontinuerlig med dette og være litt i forkjøpet, så vi ikke ender opp bakpå, sier Brennhaugen og legger til at dette er et initiativ fra studentene og ingen andre.

- Dette er av og for studentene. Instituttet forøvrig har ingenting med dette å gjøre.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

GDPR og forskning:

- Dette er en forskningsvennlig reform

Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.

Nybø mener det er opp til universitetene å vurdere om det skal være lærerutdanning i distriktene

Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.