Avissamarbeid

Ni institusjoner diskuterer å gå inn i Khrono

På tampen av uken har Oslomet tatt imot ni institusjoner til diskusjon om et eventuelt avissamarbeid.
Khrono-redaktør Tove Lie synes det er gode nyheter at så mange er med i sluttforhandlingene om en nasjonal avis. Her avbildet med Oslomet-rektor Curt Rice.
(Foto: Nicklas Knudsen/På Høyden)

Khrono-redaktør Tove Lie synes det er gode nyheter at så mange er med i sluttforhandlingene om en nasjonal avis. Her avbildet med Oslomet-rektor Curt Rice. Foto: Nicklas Knudsen/På Høyden

- Etter at vi i lengre tid hadde samtaler med Universitetet i Bergen om et mulig avissamarbeid har dette gitt en dominoeffekt. Det er blitt vanskeligere å stå utenfor. Flere instisusjoner har nå meldt seg på, også NTNU og Unviersitetet i agder, sier organisasjonsdirektør Tore Hansen ved Oslomet til Uniforum.

Så langt har NTNU, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen, Universitetet i Sørøst-Norge, Universitetet i Agder, Universitetet i Oslo, Universitetet i Tromsø og Høgskulen på Vestlandet sagt seg mer eller mindre interessert i et samarbeid.

I løpet av torsdag og fredag har samtlige av de ni institusjoenen som har sagt seg interessert i et avissamarbeid møtt ledelsen ved Oslomet for å diskutere detaljene i et mulig samarbeid.

Organisasjonsdirektøren tror en felles avis vil være til fordel for hele sektoren.

- Vi håper det skal bli en arena hvor viktige saker i sektoren blir syneliggjort i større grad enn i de tradisjonelle mediene, og vi er sikre på at vi klarer å nå flere lesere gjennom Khrono enn det vi får til gjennom Aftenposten og Dagens Næringsliv, sier Hansen.

Til sin egen avis, Khrono, sier ansvarlig redaktør Tove Lie at hun synes utviklingen er gode nyheter.

- Vi har hatt ambisjoner om å være en nasjonal avis for sektoren siden 2015. At det i dag er åtte universitet og en høyskole som er med i sluttspurten på forhandlingene er gode nyheter, sier hun.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

GDPR og forskning:

- Dette er en forskningsvennlig reform

Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.

Nybø mener det er opp til universitetene å vurdere om det skal være lærerutdanning i distriktene

Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.