Pensjonistforeningen ved NTNU fyller førti

Gode foredrag er populært hos NTNUs pensjonistforening. – Musikalsk quiz fungerte dårlig for oss herrene, sier Erling Nardo Dahl, styremedlem i NTNUs pensjonistforening.
NTNU pensjonistforening fyller 40 i år. Styret består av Grethe Aune (t.v.), May Brit Blomquist, Erling Nardo Dahl, Svein Hugo Bartholsen og Einar Broch.​ 
    
      (Foto: Mari Rian Hanger)

NTNU pensjonistforening fyller 40 i år. Styret består av Grethe Aune (t.v.), May Brit Blomquist, Erling Nardo Dahl, Svein Hugo Bartholsen og Einar Broch.​  Foto: Mari Rian Hanger

Pensjonistforeningen ved NTNU ble etablert i 1978, og i år markeres 40-årsjubileet.

Foreningen omfatter hele NTNU og alle kategorier av ansatte.

– Vi hygger oss godt sammen enten vi har vært professor, renholder eller administrativt ansatt, sier kasserer Grethe Aune.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Månedlige møter

Hver første tirsdag i måneden har foreningen møter i kantina på Varmeteknisk.

Da er det foredrag, allsang og sosialt samvær.

– Vi har prøvd oss på litt andre ting, som musikalsk quiz. Det var gøy for damene men mislykket for herrene, vi var ikke så gode på dette med musikk, forteller styremedlem Erling Nardo Dahl.

Litt konservativt

Så nå er de tradisjonelle foredragene tilbake igjen.

– Vi hadde også et forsøk med diskusjonsgrupper, men det var heller ikke så populært. Vi er åpne for å prøve ut innspill, men mye tyder på at det er fungerer best å være litt konservativ, sier Dahl med glimt i øyet.

I dag er det Arne Asphjell som er invitert for å fortelle om Thamspaviljongen som ble hentet hjem til Orkanger etter å ha vært i USA i mange år. Asphjell har tidligere jobbet i blant annet Universitetsavisa.

Kåre Senneset (t.v.) har deltatt i pensjonistforeningen siden 2002. Her sammen med foredragsholder Arne Asphjell. 
    
      (Foto: Mari Rian Hanger)

Kåre Senneset (t.v.) har deltatt i pensjonistforeningen siden 2002. Her sammen med foredragsholder Arne Asphjell.  Foto: Mari Rian Hanger

Gjør det man kan best

Styret består av fem styremedlemmer og to varamedlemmer. De siste par årene har foreningen ikke hatt noen leder, men styremedlemmene har hver sine ansvarsområder.

– Her gjør alle det de kan best, så vi greier oss fint uten leder, sier Dahl.

Han tror overgangen til pensjonisttilværelsen kan være vanskelig for en del.

– Selv har jeg vært førsteamanuensis i mekanikk, og har fått beholde ett fag. Det er veldig fint. Det er en stor overgang fra å være yrkesaktiv til å bli pensjonist, og det er fint for kona også at jeg kommer meg litt ut av huset, sier Dahl.

Likeverdige mennesker

Han setter pris på NTNUs pensjonistforening.

– Den har et tilbud til oss eldre som likeverdige mennesker, og ikke som gamle og utdaterte, sier Dahl.

Foreningen arrangerer også turer, både i inn- og utland.

Økende oppslutning

Kåre Senneset har vært med i NTNUs pensjonistforening siden 2002, og var leder for foreningen i åtte år.

– Det er hyggelig å delta i pensjonistforeningen. Nå snakket jeg nettopp med min tidligere kontordame, forteller Senneset, som er tidligere professor i geoteknikk.

Han forteller at oppslutningen har økt i løpet av de årene han har vært med.

– Da jeg begynte her var vi nok rundt 50, sier Senneset.

I dag er det rundt 140 medlemmer i foreningen, og i desember skal jubileet feires med fest på Bårdshaug herregård, for både medlemmer og inviterte.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge i front med åpen publisering hos Elsevier

Etter nye forhandlingsrunder har norske forskningsinstitusjoner signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier som gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler innenfor en bærekraftig økonomi.

Inngår ny avtale med Elsevier

Det blir nå mulig for norske forskere å publisere åpent i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Det var Elsevier som tok initiativet til nye forhandlinger, ifølge prorektor Bjarne Foss.

NTNU i tenkeboksen:

Ledere kan bli straffet økonomisk hvis midlertidigheten ikke går ned

NTNU vurderer om det skal svi på pungen for dekaner og instituttledere som ikke lykkes med å redusere antallet midlertidig ansatte.

Vil ha slutt på at lærerstudenter studerer minst

Framtidens lærere er blant dem som bruker minst tid på studiene.