– Skal være takhøyde for å ta opp problemer

Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist vil se nærmere på om arbeidsbelastningen for renholderne er for stor.
RENHOLD: Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist sier de nå skal se nærmere på om de tar inn nok vikarer. 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

RENHOLD: Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist sier de nå skal se nærmere på om de tar inn nok vikarer.  Foto: Sølvi W. Normannsen

Flere ansatte og tillitsvalgte ved Campusservice går nå ut i Universitetsavisa og forteller at de opplever problemer med ledelse, arbeidsbelastning og tilhørighet.

Jørn-Wiggo Bergquist, driftssjef ved Avdeling for campusservice, sier det skal være takhøyde for å ta opp problemer i Campusservice.

– Det skal ikke være nødvendig å gå ut anonymt. Jeg ønsker at de ansatte skal kunne snakke med ledelsen, dette er mulig å gjøre gjennom Losam. Det går også an å be meg om et møte- jeg har plass i kalenderen min til det, sier Bergquist.

Ser nærmere på vikarbruken

Han forteller at problemet med stor arbeidsbelastning for renholderne har vært diskutert i LOSAM.

– Vi ser nå nærmere på om vi tar inn nok vikarer. Vi skal også evaluere teamorganiseringen for renholderne, vi skal ha møte med en ekstern konsulent og vil sette i gang på nyåret, sier Bergquist.

– Hva tenker du om at teamorganiseringen med rullering gir dårligere trivsel?

– Det er en nødvendighet at vi har teamorganisering. Vi overtar nye bygg og er en organisasjon i endring, vi må være fleksible. Jeg kan forstå at det kan gå ut over tilhørigheten til renholderne, men det blir jo som andre håndverkere som reiser rundt, sier Bergquist.

Vurderer å gå tettere på mellomlederne

– Har dere gjort nok for å få ned sykefraværet ved Campusservice?

– Vi prøver. Vi fikk et ekstra effektiviseringskrav på fem millioner i 2016, og det har nok påvirket oss. Normalt jobber vi litt langsommere med organisasjonsendringer, men i 2016 måtte vi gjøre et større grep, og det har preget organisasjonen, sier han.

– Er det for mange ledernivåer i Campusservice?

– Vi er en stor organisasjon som må ha mange ledere. Vi har hatt en intensjon om å legge ansvaret lengst mulig ut, der de vet hvor skoen trykker, sier han.

– Har mellomlederne nok ledelseserfaring?

– Mellomlederne har deltatt på flere lederutviklingsprogram og jeg føler at de har den nødvendige kompetanse. Jeg følger mellomlederne tett, men jeg må kanskje gå enda tettere på. Jeg vil ha en godt fungerende avdeling som leverer de tjenestene vi skal der hvor NTNU trenger dem, sier Bergquist.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.