– Skal være takhøyde for å ta opp problemer

Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist vil se nærmere på om arbeidsbelastningen for renholderne er for stor.
RENHOLD: Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist sier de nå skal se nærmere på om de tar inn nok vikarer.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

RENHOLD: Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist sier de nå skal se nærmere på om de tar inn nok vikarer. Foto: Sølvi W. Normannsen

Flere ansatte og tillitsvalgte ved Campusservice går nå ut i Universitetsavisa og forteller at de opplever problemer med ledelse, arbeidsbelastning og tilhørighet.

Jørn-Wiggo Bergquist, driftssjef ved Avdeling for campusservice, sier det skal være takhøyde for å ta opp problemer i Campusservice.

– Det skal ikke være nødvendig å gå ut anonymt. Jeg ønsker at de ansatte skal kunne snakke med ledelsen, dette er mulig å gjøre gjennom Losam. Det går også an å be meg om et møte- jeg har plass i kalenderen min til det, sier Bergquist.

Ser nærmere på vikarbruken

Han forteller at problemet med stor arbeidsbelastning for renholderne har vært diskutert i LOSAM.

– Vi ser nå nærmere på om vi tar inn nok vikarer. Vi skal også evaluere teamorganiseringen for renholderne, vi skal ha møte med en ekstern konsulent og vil sette i gang på nyåret, sier Bergquist.

– Hva tenker du om at teamorganiseringen med rullering gir dårligere trivsel?

– Det er en nødvendighet at vi har teamorganisering. Vi overtar nye bygg og er en organisasjon i endring, vi må være fleksible. Jeg kan forstå at det kan gå ut over tilhørigheten til renholderne, men det blir jo som andre håndverkere som reiser rundt, sier Bergquist.

Vurderer å gå tettere på mellomlederne

– Har dere gjort nok for å få ned sykefraværet ved Campusservice?

– Vi prøver. Vi fikk et ekstra effektiviseringskrav på fem millioner i 2016, og det har nok påvirket oss. Normalt jobber vi litt langsommere med organisasjonsendringer, men i 2016 måtte vi gjøre et større grep, og det har preget organisasjonen, sier han.

– Er det for mange ledernivåer i Campusservice?

– Vi er en stor organisasjon som må ha mange ledere. Vi har hatt en intensjon om å legge ansvaret lengst mulig ut, der de vet hvor skoen trykker, sier han.

– Har mellomlederne nok ledelseserfaring?

– Mellomlederne har deltatt på flere lederutviklingsprogram og jeg føler at de har den nødvendige kompetanse. Jeg følger mellomlederne tett, men jeg må kanskje gå enda tettere på. Jeg vil ha en godt fungerende avdeling som leverer de tjenestene vi skal der hvor NTNU trenger dem, sier Bergquist.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Vanskeligere å bruke Ny-Ålesund til forskningsbasert undervisning

– Det er manglende interesse for å bruke Ny-Ålesund for å utdanne neste generasjons polarforskere, sier professor Geir Johnsen. Problematikken ble nylig tatt opp i et skriftlig sprøsmål i Stortinget.

Frp-topp enig i at studentene sutrer

Studentene har ingen grunn til å klage på innstramminger i stipendordningen, mener utdanningskomiteens leder Roy Steffensen (Frp).

Kjønnsforskningens venner og uvenner ti år etter Hjernevask

Hva har TV-serien Hjernevask og den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson til felles? Fenomenene er uttrykk for samme tendens i tiden, skriver Agnes Bolsø.

NTNUs første meritterte førstelektor

– Å merittere en førstelektor har en viktig signaleffekt, det tydeliggjør at undervisning er viktig, sier Wenche Waagen førstelektor i musikkdidaktikk.