Ingrid Schjølberg ansatt som ny dekan på IE-fakultetet

Schjølberg overtar som dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk når Geir Egil Dahle Øien slutter i august.
Ingrid Schjølberg tar over som dekan i august. 
        
            (Foto: NTNU)

Ingrid Schjølberg tar over som dekan i august.  Foto: NTNU

NTNUs styre hadde ansettelsen opp til behandling i lukket møte i dag, tordag.

Ingrid Schjølberg leder NTNUs strategiske tematiske satsing på hav. Hun er professor i marin teknikk og  prodekan for forskning og innovasjon ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

- Vi er veldig glade for at hun nå blir ny dekan. Hun vil lede fakultetet på en veldig god måte og har vitenskapelig kompetanse fra fagområdet, sier rektor Gunnar Bovim.

Nåværende dekan, Geir Egil Dahle Øien, fratrer stillingen i august stilling etter ti år som dekan ved IE-fakultetet. Øien fratrer for å gå inn i en ny rolle som leder for det sentrale utviklingsprosjektet «Fremtidens teknologistudier»

Bovim har også noen godord på lager når han skal karakterisere den jobben Øien har gjort:

- Jeg vil berømme ham for å ha ledet fakultetet på en forbilledlig måte i en lang periode. Fakultetet er i vekst og vil forsette å vokse i årene som kommer. Han har bidratt til at NTNU er en nasjonal premissleverandør i utviklingen av det digitale Norge, og det er bare godord å høre fra alle om hvordan han har ledet fakultetet, sier han.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.