Ingrid Schjølberg ansatt som ny dekan på IE-fakultetet

Schjølberg overtar som dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk når Geir Egil Dahle Øien slutter i august.
Ingrid Schjølberg tar over som dekan i august. 
        
            (Foto: NTNU)

Ingrid Schjølberg tar over som dekan i august.  Foto: NTNU

NTNUs styre hadde ansettelsen opp til behandling i lukket møte i dag, tordag.

Ingrid Schjølberg leder NTNUs strategiske tematiske satsing på hav. Hun er professor i marin teknikk og  prodekan for forskning og innovasjon ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

- Vi er veldig glade for at hun nå blir ny dekan. Hun vil lede fakultetet på en veldig god måte og har vitenskapelig kompetanse fra fagområdet, sier rektor Gunnar Bovim.

Nåværende dekan, Geir Egil Dahle Øien, fratrer stillingen i august stilling etter ti år som dekan ved IE-fakultetet. Øien fratrer for å gå inn i en ny rolle som leder for det sentrale utviklingsprosjektet «Fremtidens teknologistudier»

Bovim har også noen godord på lager når han skal karakterisere den jobben Øien har gjort:

- Jeg vil berømme ham for å ha ledet fakultetet på en forbilledlig måte i en lang periode. Fakultetet er i vekst og vil forsette å vokse i årene som kommer. Han har bidratt til at NTNU er en nasjonal premissleverandør i utviklingen av det digitale Norge, og det er bare godord å høre fra alle om hvordan han har ledet fakultetet, sier han.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.