Starter konkurranse for å få ned antall flyreiser i sektoren

Kunnskapsdepartementet skal bruke høsten på å gjøre ferdig kriteriene for en konkurranse som skal starte på nyåret.
Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt.  Foto: Helene Mariussen

- Universiteter og høyskoler har fremstående fagfolk og forskere som kan mye om klima. Vi må være spydspisser i arbeidet for å nå klimamålene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø til VG.

For å komme utviklingen til livs starter de en konkurranse hvor deltakerne får grønt, gult eller rødt lys avhengig av hvor mye de klarer å redusere utslippene.

- Vi bør bli den grønneste sektoren av alle. Vi har spurt rundt i sektoren, og fått god respons. Dette er miljøer som er vant til å måle seg mot hverandre. De vet de må levere, for studentene er opptatt av dette. Jeg har jo også tenkt å ha en årlig kåring av de beste i sektoren, sier Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter

Privatskoler kan ha urimelige vilkår i kontrakten de tilbyr studenter, advarer Forbrukertilsynet. De ber studenter sette seg nøye inn i kontraktene.

Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres

Regjeringen setter i gang et forskningsprosjekt som skal se på om opptakssystemet til høyere utdanning i Norge fungerer godt nok.

OECD:

Norge med minst privat finansiering

Norsk universitets- og høyskolesektor med lavest andel privat finansiering blant OECD-landene.