Starter konkurranse for å få ned antall flyreiser i sektoren

Kunnskapsdepartementet skal bruke høsten på å gjøre ferdig kriteriene for en konkurranse som skal starte på nyåret.
Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt.  Foto: Helene Mariussen

- Universiteter og høyskoler har fremstående fagfolk og forskere som kan mye om klima. Vi må være spydspisser i arbeidet for å nå klimamålene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø til VG.

For å komme utviklingen til livs starter de en konkurranse hvor deltakerne får grønt, gult eller rødt lys avhengig av hvor mye de klarer å redusere utslippene.

- Vi bør bli den grønneste sektoren av alle. Vi har spurt rundt i sektoren, og fått god respons. Dette er miljøer som er vant til å måle seg mot hverandre. De vet de må levere, for studentene er opptatt av dette. Jeg har jo også tenkt å ha en årlig kåring av de beste i sektoren, sier Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

En ring av selvtillit

Er innføringen av en ny masterring uttrykk for at studentkulturene blir mer ensartede? spør Arve Hjelseth.

Vil ha flest mulig kvinner når fem nye filosofer skal ansettes

Allerede i høst blir det utlyst fem nye filosofistillinger ved NTNU. Dekan Anne Kristine Børresen vil jobbe aktivt for at det blir tilsatt flest mulig kvinnelige filosofer.

Gjesteskribenten:

Vennlige råd om å gå ned i vekt finnes knapt lenger

Vi vokter oss vel for å ikke kommentere synlig vektøkning til venner og kolleger. Her kan relasjoner ryke i et knips, skriver Ine Wigernæs.

Forskere raser etter at forskning og utdanning har forsvunnet fra EU-kommissærens tittel

13 nobelprisvinnere mener tittel-endring fremstår som nedvurdering av feltenes viktighet.