Starter konkurranse for å få ned antall flyreiser i sektoren

Kunnskapsdepartementet skal bruke høsten på å gjøre ferdig kriteriene for en konkurranse som skal starte på nyåret.
Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Statsråd Iselin Nybø sier hun har tenkt å dra igang en årlig kåring av sektorens beste på utslippskutt.  Foto: Helene Mariussen

- Universiteter og høyskoler har fremstående fagfolk og forskere som kan mye om klima. Vi må være spydspisser i arbeidet for å nå klimamålene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø til VG.

For å komme utviklingen til livs starter de en konkurranse hvor deltakerne får grønt, gult eller rødt lys avhengig av hvor mye de klarer å redusere utslippene.

- Vi bør bli den grønneste sektoren av alle. Vi har spurt rundt i sektoren, og fått god respons. Dette er miljøer som er vant til å måle seg mot hverandre. De vet de må levere, for studentene er opptatt av dette. Jeg har jo også tenkt å ha en årlig kåring av de beste i sektoren, sier Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.