Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Publisert Sist oppdatert

T:Lab blir nå største eier i NTNU Accel med 59 prosent av aksjene.

– T:Lab har en omfattende og voksende aktivitet rettet mot oppstartsbedrifter i hele Trøndelag. Med dette oppkjøpet er vi i en posisjon til å bistå flere gründere, på flere lokasjoner, og med et bredere tjenestespekter, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab, i en pressemelding.

T:Lab er en bedriftsakselerator med base på Steinkjer, som bistår gründere og bedrifter med å finne sine første kunder, risikovillig kapital, nødvendig kompetanse og relevante nettverk.

Skal utvikle nye bedrifter

NTNU Technology Transfer (TTO) tok initiativet til etableringen av NTNU Accel i 2013, og har hittil vært største eier i selskapet.

Bakgrunnen for etableringen av NTNU Accel var å styrke økosystemet for kunnskapsbasert nyskaping i Midt-Norge. Dette skulle gjøres ved å utvikle nye kunnskapsbaserte bedrifter med konkurransekraft i globale markeder.

Siden oppstarten har NTNU Accel blitt en av de ledende inkubatorene i regionen.

Fortsatt samarbeid

Administrerende direktør i NTNU TTO, Stein Eggan, mener tiden nå er inne for å overlate den videre driften til eiere som har dette som sin kjernevirksomhet.

- Selv om vi nå formelt har besluttet å avhende vårt eierskap i NTNU Accel vil NTNU TTO og NTNU ha samme strategiske interesse av å jobbe tett med miljøet som er bygget opp gjennom NTNU Accel fremover, på lik linje med de andre miljøene som eksisterer i Midt-Norge og Norge for øvrig, sier Eggan i pressemeldingen.

I forbindelse med salget vil NTNU Accel endre navn, og denne prosessen pågår nå. Nytt navn og profil vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Selskapet kommer fortsatt til å være lokalisert i DIGS sine nye lokaler i Krambugata.