Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.
T:Lab-teamet har base på Steinkjer, og kjøper nå opp NTNU Accel, som holder til i Krambugata. 
        
            (Foto: Vigdis Devik)

T:Lab-teamet har base på Steinkjer, og kjøper nå opp NTNU Accel, som holder til i Krambugata.  Foto: Vigdis Devik

T:Lab blir nå største eier i NTNU Accel med 59 prosent av aksjene.

– T:Lab har en omfattende og voksende aktivitet rettet mot oppstartsbedrifter i hele Trøndelag. Med dette oppkjøpet er vi i en posisjon til å bistå flere gründere, på flere lokasjoner, og med et bredere tjenestespekter, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab, i en pressemelding.

T:Lab er en bedriftsakselerator med base på Steinkjer, som bistår gründere og bedrifter med å finne sine første kunder, risikovillig kapital, nødvendig kompetanse og relevante nettverk.

Skal utvikle nye bedrifter

NTNU Technology Transfer (TTO) tok initiativet til etableringen av NTNU Accel i 2013, og har hittil vært største eier i selskapet.

Bakgrunnen for etableringen av NTNU Accel var å styrke økosystemet for kunnskapsbasert nyskaping i Midt-Norge. Dette skulle gjøres ved å utvikle nye kunnskapsbaserte bedrifter med konkurransekraft i globale markeder.

Siden oppstarten har NTNU Accel blitt en av de ledende inkubatorene i regionen.

Fortsatt samarbeid

Administrerende direktør i NTNU TTO, Stein Eggan, mener tiden nå er inne for å overlate den videre driften til eiere som har dette som sin kjernevirksomhet.

- Selv om vi nå formelt har besluttet å avhende vårt eierskap i NTNU Accel vil NTNU TTO og NTNU ha samme strategiske interesse av å jobbe tett med miljøet som er bygget opp gjennom NTNU Accel fremover, på lik linje med de andre miljøene som eksisterer i Midt-Norge og Norge for øvrig, sier Eggan i pressemeldingen.

I forbindelse med salget vil NTNU Accel endre navn, og denne prosessen pågår nå. Nytt navn og profil vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Selskapet kommer fortsatt til å være lokalisert i DIGS sine nye lokaler i Krambugata.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fem studentledere:

Statsbygg bør ikke få overta byggene

Skal vi bedrive fremragende forskning, utdanning og innovasjon så er det en dårlig ide å ta fra oss råderetten over egne bygg, skriver fem studentledere.

Ytring:

Vi må sikre forskning som fellesgode

Jeg mener det er viktig å løfte blikket og diskutere åpen publisering som del av et større hele: Åpen forskning handler om å utnytte teknologi og forvalte resultater og data til fellesskapets beste, skriver administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

To forskere siktet av PST og suspendert fra NTNU

To fast vitenskapelig ansatte ved NTNU etterforskes for blant annet om de kan ha gitt Iran informasjon som bidrar til framstilling av masseødeleggelsesvåpen. De to er suspendert og risikerer avskjedigelse fra NTNU.

Studentsamskipnadene vil bygge 2.475 studentboliger

Studentsamskipnadene landet rundt har søkt om støtte til å bygge 2.475 studentboliger, opplyser Kunnskapsdepartementet.