Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.
T:Lab-teamet har base på Steinkjer, og kjøper nå opp NTNU Accel, som holder til i Krambugata. 
        
            (Foto: Vigdis Devik)

T:Lab-teamet har base på Steinkjer, og kjøper nå opp NTNU Accel, som holder til i Krambugata.  Foto: Vigdis Devik

T:Lab blir nå største eier i NTNU Accel med 59 prosent av aksjene.

– T:Lab har en omfattende og voksende aktivitet rettet mot oppstartsbedrifter i hele Trøndelag. Med dette oppkjøpet er vi i en posisjon til å bistå flere gründere, på flere lokasjoner, og med et bredere tjenestespekter, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab, i en pressemelding.

T:Lab er en bedriftsakselerator med base på Steinkjer, som bistår gründere og bedrifter med å finne sine første kunder, risikovillig kapital, nødvendig kompetanse og relevante nettverk.

Skal utvikle nye bedrifter

NTNU Technology Transfer (TTO) tok initiativet til etableringen av NTNU Accel i 2013, og har hittil vært største eier i selskapet.

Bakgrunnen for etableringen av NTNU Accel var å styrke økosystemet for kunnskapsbasert nyskaping i Midt-Norge. Dette skulle gjøres ved å utvikle nye kunnskapsbaserte bedrifter med konkurransekraft i globale markeder.

Siden oppstarten har NTNU Accel blitt en av de ledende inkubatorene i regionen.

Fortsatt samarbeid

Administrerende direktør i NTNU TTO, Stein Eggan, mener tiden nå er inne for å overlate den videre driften til eiere som har dette som sin kjernevirksomhet.

- Selv om vi nå formelt har besluttet å avhende vårt eierskap i NTNU Accel vil NTNU TTO og NTNU ha samme strategiske interesse av å jobbe tett med miljøet som er bygget opp gjennom NTNU Accel fremover, på lik linje med de andre miljøene som eksisterer i Midt-Norge og Norge for øvrig, sier Eggan i pressemeldingen.

I forbindelse med salget vil NTNU Accel endre navn, og denne prosessen pågår nå. Nytt navn og profil vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Selskapet kommer fortsatt til å være lokalisert i DIGS sine nye lokaler i Krambugata.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.