- Vi må ta rangeringene med ei klype salt

Prorektor Bjarne Foss mener rangeringene viser at NTNU har en utfordring omdømmemessig. - Disse målingene er fattige som styringsgrunnlag, svarer styremedlem Aksel Tjora.

Aksel Tjora mener strukturreformen bør være en del av diskusjonen rundt hvorfor NTNU gjør det dårligere på målingene nå enn tidligere.
Publisert Sist oppdatert

- Vi må ta disse rangeringene med ei klype salt, sa Aksel Tjora på NTNUs styremøte i dag.

På styremøtet ga prorektor Bjarne Foss ei orientering om den siste rangeringa fra The Times Higher Education. NTNU har fått mye oppmerksomhet for at de scorer dårligere enn før.

- Vi tar resultatene derfra med oss videre. Omdømmemessig er det ei utfordring. På neste styremøtet skal vi diskutere hvordan NTNU skal jobbe med sitt omdømme. Da vil rangeringene være ett av flere elementer, sa Foss.

Aksel Tjora pekte på strukturreformen og mente det burde være en del av diskusjonen rundt hvorfor NTNU scorer lavere enn før.

- Disse målingene er fattige som styringsgrunnlag. Det er svært tett mellom plassene, det er små nyanser som skal til for at man faller langt. Dessuten er det lurt å være ærlig på at fusjonen har slått ut. De to som gjør det best, er nettopp de to som holdt stand, lot være å fusjonere og tok det kult, sa han.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Tre av fem norske universiteter faller på internasjonal rangering

Her kan du lese ytringen «Rangeringen av NTNU: Fra fusjon til fritt fall».

LES OGSÅ: - Rangeringene er ikke veldig informative