Røverdalen:

Foreslår lavere studentboliger etter reaksjoner fra naboer

Blokkene med studentboliger i Røverdalen i Gjøvik blir trolig lavere enn først planlagt.
Røverdalen ligger et par solide steinkast fra NTNUs campus i Gjøvik og er i dag kommunal parkeringsplass. 
        
            (Foto: Espen H. Bjørgan)

Røverdalen ligger et par solide steinkast fra NTNUs campus i Gjøvik og er i dag kommunal parkeringsplass.  Foto: Espen H. Bjørgan

Prosjektet i Røverdalen i Gjøvik inneholder parkeringshus og blokker med studentboliger. Høringsinnspill hør ført til at blokkene reduseres fra 12 til 8 fulle etasjer, samt at materialbruken er endret, skriver Oppland Arbeiderblad.

11 meter lavere

Med endringene skal prosjektet fremstå som 11 meter lavere enn det opprinnelige forslaget. Naboer og borettslag i området har tildigere reagert på høyden på blokkene, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Detaljreguleringen av studentboligene og parkeringsanlegget skal sluttbehandles av Gjøvik kommune torsdag. I sakspapirene går det frem at de to nye blokkene med studentboliger vil romme 249 hybler.

En annen endring er at både rådmannen og Sit ønsker at byggene skal oppføres i massivtre. Studentsamskipnaden har fra før bygget studentboliger i massivtre på Moholt i Trondheim.

Beskrives som viktig byutviklingstiltak

Prosjektet i Røverdalen beskrives som et svært viktig byutviklingstiltak som understøtter aksen mellom bysentrum i Gjøvik og campus. Rådmannen mener at grepet med å bygge studentboliger mellom Campus og Gjøvik sentrum er positivt for å utvikle byen.

Boligene har vært planlagt siden 2016, og skal bygges på det som i dag er en stor parkeringsplass ved Fjellhallen, mer eller mindre midt mellom sentrum av Gjøvik og NTNUs campus. Tomten fikk Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim gratis av kommunen mot at det ble etablert parkeringshus - på kommunenes regning - i de nederste etasjene. Parkeringshuset vil doble områdets parkeringskapasitet.

LES OGSÅ: Studentboligene i Røverdalen blir forsinket

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.