Røverdalen:

Foreslår lavere studentboliger etter reaksjoner fra naboer

Blokkene med studentboliger i Røverdalen i Gjøvik blir trolig lavere enn først planlagt.
Røverdalen ligger et par solide steinkast fra NTNUs campus i Gjøvik og er i dag kommunal parkeringsplass. 
        
            (Foto: Espen H. Bjørgan)

Røverdalen ligger et par solide steinkast fra NTNUs campus i Gjøvik og er i dag kommunal parkeringsplass.  Foto: Espen H. Bjørgan

Prosjektet i Røverdalen i Gjøvik inneholder parkeringshus og blokker med studentboliger. Høringsinnspill hør ført til at blokkene reduseres fra 12 til 8 fulle etasjer, samt at materialbruken er endret, skriver Oppland Arbeiderblad.

11 meter lavere

Med endringene skal prosjektet fremstå som 11 meter lavere enn det opprinnelige forslaget. Naboer og borettslag i området har tildigere reagert på høyden på blokkene, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Detaljreguleringen av studentboligene og parkeringsanlegget skal sluttbehandles av Gjøvik kommune torsdag. I sakspapirene går det frem at de to nye blokkene med studentboliger vil romme 249 hybler.

En annen endring er at både rådmannen og Sit ønsker at byggene skal oppføres i massivtre. Studentsamskipnaden har fra før bygget studentboliger i massivtre på Moholt i Trondheim.

Beskrives som viktig byutviklingstiltak

Prosjektet i Røverdalen beskrives som et svært viktig byutviklingstiltak som understøtter aksen mellom bysentrum i Gjøvik og campus. Rådmannen mener at grepet med å bygge studentboliger mellom Campus og Gjøvik sentrum er positivt for å utvikle byen.

Boligene har vært planlagt siden 2016, og skal bygges på det som i dag er en stor parkeringsplass ved Fjellhallen, mer eller mindre midt mellom sentrum av Gjøvik og NTNUs campus. Tomten fikk Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim gratis av kommunen mot at det ble etablert parkeringshus - på kommunenes regning - i de nederste etasjene. Parkeringshuset vil doble områdets parkeringskapasitet.

LES OGSÅ: Studentboligene i Røverdalen blir forsinket

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.