De nye medlemmene av Studenttinget 2020 er klare

Nå står 25 nye representanter klare til å delta i Studenttinget. Leder Cecilie Bjørnsdotter Raustein er fornøyd med å ha økt valgdeltakelsen fra i fjor.
Cecilie Bjørnsdotter Raustein, nåværende leder for Studenttinget. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Cecilie Bjørnsdotter Raustein, nåværende leder for Studenttinget.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

25 nye medlemmer er valgt til Studenttinget ved NTNU.

Fra Trondheim stiller Anders Bendiksen, Andreas Knudsen Sund, Aslak Hollund, Charlotte Söderström, Erik Solberg Finnes, Espen Lockhart Pedersen, Håkon Gravem Isaksen, Ingeborg Pedersen Reigstad, Ingrid Folstad, Karoline Bonnerud, Line Ås Finberg, Lone Bergland Christoffersen, Sanne Storesund Hansson, Sigurd Solheim, Simon Løvdal, Talal Mohammad, Thomas Ramirez, Torkil Seljestokken, Vegard Undheim, Åse Marie Mundal og Åsne Stige

Fra Gjøvik er Gøran Borg og Lina Marie Feste valgt.

Fra Ålesund er representantene Savan Anghan og Tom André Helvig.

Lav valgoppslutning

Alle studenter ved NTNU har stemmerett.

Av 40.607 stemmeberettigede var det 4.355 som stemte, en valgoppslutning på 10,72 prosent.

– Vi skulle gjerne sett en enda høyere oppslutning, men er fornøyde med å ha gått opp over to prosentpoeng siden fjoråret. Vi mener også at de studentene som har stemt har gjort dette på et sterkt grunnlag, sier Cecilie Bjørnsdotter Raustein, leder av Studenttinget, i en pressemelding.

Første møte torsdag

Hun sier også at både valgstyret, de nåværende tillitsvalgte og kandidatene selv har lagt ned en formidabel innsats i å promotere valget og viktigheten av å bruke stemmeretten.

I fjor var deltakelsen på 8,4 prosent.

Torsdag 14. november holder Studenttinget 2020 sitt konstituerende møte.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.