Hun er ny æresdoktor ved NTNU

Professor Vishanthie Sewpaul ble utnevnt til æresdoktor under doktorgradspromosjonen onsdag.
Under NTNUs doktorpromosjon i Hovedbyggets aula på Gløshaugen ble Vishanthie Sewpaul (t.h.) utnevnt til æresdoktor av konstituert rektor Anne Borg. 
        
            (Foto: Thor Nielsen)

Under NTNUs doktorpromosjon i Hovedbyggets aula på Gløshaugen ble Vishanthie Sewpaul (t.h.) utnevnt til æresdoktor av konstituert rektor Anne Borg.  Foto: Thor Nielsen

- Hun er en ledende tenker innen problemstillinger knyttet til sosialt arbeid i Afrika, og hun innehar en lederrolle på feltet både lokalt og internasjonalt, sier Riina Kiik, leder ved Institutt for sosialt arbeid ved NTNU, til universitetets nettsted.

Onsdag ble professor Vishanthie Sewpaul fra University of KwaZulu-Natal i Sør-Afrika utnevnt til æresdoktor ved NTNU for sitt akademiske bidrag til fagfeltet sosialt arbeid.

Sewpaul har forsket og undervist i tema som Hiv og Aids, barnløshet og adopsjon, sosialt arbeid rettet mot sårbare grupper, vold i hjemmet, traumer og migrasjon. Hun har også hatt ledende roller i nasjonale og internasjonale komiteer for å utvikle sosialt arbeid som profesjon.

Ved NTNU har hun spilt en sentral rolle i utviklingen av det internasjonale emnet «Global Ethics and Human Rights», ifølge universitetets nettsider.

- Professor Sewpaul har vært en fantastisk inspirasjon for både studenter og kolleger ved NTNU. Vi er svært stolte over at hun nå er utnevnt til æresdoktor ved vårt institutt, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Kiik til nettstedet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tror ikke NTNU vil fusjonere med tidligere HiNT

Aksel Tjora tror ikke NTNU kommer til å ta tidligere HiNT under sine vinger. – Men samtidig så har NTNU blitt et annet universitet etter fusjonen. NTNU burde kanskje ta et tydeligere regionalt ansvar isteden for å prøve å være et toppuniversitet? spør han.

Her har de mål om å skape et «levende laboratorium»

Ny strategi skal gjøre området rundt Elgeseter gate i Trondheim til et «innovasjonsdistrikt i verdensklasse».

Vedum lover flere studieplasser i distriktene

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover å opprette flere studieplasser i distriktene dersom han kommer i regjering ved valget i 2021.