NTNU vurderer legeutdanning i Gjøvik

Men problemet er at praksisplassene i tilfelle må legges til Sykehuset Innlandet, som allerede har et samarbeid med Universitetet i Oslo om utdanning av leger.
Dekan Björn Gustafsson påpeker at NTNU i Gjøvik i dag tilbyr utdanning innen flere helsefag, og at det er en fordel at yrkesgruppene møtes under studiene. 
        
            (Foto: Mari Rian Hanger)

Dekan Björn Gustafsson påpeker at NTNU i Gjøvik i dag tilbyr utdanning innen flere helsefag, og at det er en fordel at yrkesgruppene møtes under studiene.  Foto: Mari Rian Hanger

Dekan Bjørn Gustafsson sier til Oppland Arbeiderblad at NTNU er interessert i desentralisert legeutdanning i Gjøvik.

Men hvis legeutdanningen skal legges til Gjøvik, vil det være naturlig at legene har praksis i Sykehuset Innlandet. Og Sykehuset Innlandet ligger i Helse Sør-Øst, som allerede har et samarbeid med Universitetet i Oslo om utdanning av leger.

Bakgrunnen for at det nå jobbes med desentralisert utdanning er at det utdannes for få leger i Norge. Et utvalg ledet av NTNU-professor Hilde Grimstad la nylig fram sin anbefaling om å utdanne flere leger, og mener dette blant annet bør gjøres gjennom desentralisert utdanning.

Må gjøres i dialog med UiO

Med en desentralisert modell i Gjøvik vil legestudentene ha to år i Trondheim først, og deretter tilbringe resten av utdanningen ved NTNU i Gjøvik og ved Sykehuset Innlandet.

– Hvis vi skal tilby desentralisert legeutdanning, må det gjøres i dialog med Universitetet i Oslo, men de er også interessert i å opprette dette, sier Gustafsson til Oppland Arbeiderblad.

Gustafsson viser til at NTNU i Gjøvik i dag tilbyr utdanning innen flere helsefag, og at det er en fordel at yrkesgruppene møtes.

NTNU jobber allerede for å opprette desentralisert legeutdanning i Ålesund, i samarbeid med Helse Midt-Norge.

Desentralisert

I dag er det fire universiteter som tilbyr medisinutdanning, nemlig NTNU, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø. De fire dekanene ved fakultetene skal møtes i begynnelsen av desember og diskutere desentralisert legeutdanning.

Helseregionene og universitetene må bli enige om hvem som skal sørge for en desentralisert modell i Innlandet, sier Gustafsson.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.