Her er de tilbake på laben igjen

Etter to måneders bygging kunne det se ut til at de to masterstudentenes bromodell ville bli stående utestet. Men etter en måned med stengte laber fikk de endelig testet den.
Etter to måneders bygging, og en måned med stengte laber, fikk Serine Ripman Haldorsen (t.v.) og Thea Jahren Herud endelig testet modellen sin. Nå håper de å få levert masteroppgaven innen en måned. 
    
      (Foto: Privat)

Etter to måneders bygging, og en måned med stengte laber, fikk Serine Ripman Haldorsen (t.v.) og Thea Jahren Herud endelig testet modellen sin. Nå håper de å få levert masteroppgaven innen en måned.  Foto: Privat

- Det var veldig bra å få komme tilbake i labben. Hele oppgaven vår går jo ut på å se på resultater, så dette har veldig mye å si for å bli ferdig, sier Serine Ripman Haldorsen.

Om en måneds tid leverer hun og medstudent Thea Jaren Herud sin masteroppgave i bygg- og miljøteknikk. Etter å ha brukt to måneder på å bygge en bromodell skulle de etter planen teste den i vindtunnel for å undersøke trykkfordeling og dynamiske krefter på tverrsnittet. Men så kom koronapandemien, og NTNU stengte.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Masterstudenter utestengt fra laboratoriene

- En lettelse

Plutselig så det ut til at oppgaven måtte bli mye mer teoretisk enn hva de to egentlig hadde planlagt.

- Derfor er det en lettelse for oss å nå faktisk få testet modellen. Oppgaven blir uansett mer teoretisk enn vi opprinnelig hadde tenkt ettersom vi har måttet bruke den siste måneden på å jobbe teoretisk, men nå blir den i hvert fall litt mer praktisk rettet igjen, sier Herud.

Stengingen av NTNUs laber førte dog til at de to ikke fikk kjørt så mange tester av modellene som de ønsket. Det er rett og slett begrenset hvor mye data de har tid til å gjennom før oppgaven etter planen skal leveres om en måneds tid. For selv om de har mulighet til utsette innleveringen tre uker, er planen fortsatt å levere til vanlig frist.

- Jeg håper vi klarer det, sier Haldorsen.

Hvorvidt færre tester betyr dårligere resultater, vil de to ikke trekke noen konklusjoner.

- Det er vanskelig å si om testresultatene hadde blitt bedre om vi hadde hatt anledning til å gjøre flere tester. Vi kan jo ha hatt flaks, sier Herud.

Veileder: - Svært viktig

Det var før påske at universitets- og høyskolesektoren fikk signaler om at studenter og ansatte som er avhengige av utstyr på lærestedet for å sluttføre prosjekter kunne komme tilbake til campus 27.april.

Allerede dagen etter var de to studentenes veileder, Ole Øiseth, på plass i laben med to teknikere for å få både modell og teknikk klar til testene.

- Det var svært viktig å komme igang med eksperimenter for disse studentene ettersom mye av tiden frem til stengingen hadde blitt brukt til å forberede eksperimentene, sier Øiseth.

- Vi er svært glade for at eksperimentene nå har blitt gjennomført slik at studentene i størst mulig grad kan følge den opprinnelige planen, sier Øiseth.

Korona-stengte campus
 • Torsdag 12. mars ga regjeringen beskjed om at en rekke institusjoner, deriblant universiteter, måtte stenge for å begrense spredningen av korona-viruset.
 • En snau måned senere, 7.april, åpnet regjeringen for at studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger kunne komme tilbake til campus 27. april. Dette gjelder da personer som er avhengige av utstyr på lærestedet for å kunne sluttføre studier og prosjekter som er i sluttfasen.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Helseinnovatører får dansk forsterkning

Nå blir Universitetet i København med i Helseinnovatørskolen, sammen med NTNU, Karolinska og UiO.

Svensk universitet sier opp 180 ansatte

Det svenske universitetet Chalmers sier opp 180 ansatte på grunn av store pensjonskostnader.

Sykepleierutdanningen i Gjøvik får ingen nye studieplasser

Årsaken er at Sykehuset Innlandet ikke hadde kapasitet til flere praksisplasser.

Gratis parkering ved NTNU

Fra 15. juni kan ansatte ved NTNU i Trondheim parkere gratis.