- Vi trenger flere læreplasser ved NTNU!

- Nå må NTNU stille flere læreplasser til rådighet, oppfordrer seniorrådgiverne Eirik Granaas og Sissel Utgaard ved NTNUs opplæringskontor.
NTNU er en mangfoldig arbeidsplass velegnet for lærlinger i ulike fag. Her er tidligere lærekandidat Benjamin Foss Hansen i sving ved sveisebenken da han var utplassert ved Institutt for energi og prosessteknikk. 
    
      (Foto: Solveig Mikkelsen)

NTNU er en mangfoldig arbeidsplass velegnet for lærlinger i ulike fag. Her er tidligere lærekandidat Benjamin Foss Hansen i sving ved sveisebenken da han var utplassert ved Institutt for energi og prosessteknikk.  Foto: Solveig Mikkelsen

Ikke alle er klar over det, men NTNU har et eget opplæringskontor for lærlinger og lærekandidater i ulike lærefag på campus i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Vurderingen av søknader er godt i gang og opplæringskontoret har allerede rekruttert flere lærlinger innen fag som IKT- servicefag, kontor- og administrasjonsfag, kjemiprosessfag, møbelsnekkerfaget, labratoriefag, industrimekanikerfaget, automasjon og flere andre tekniske fag.

- Etter avstengingen i forbindelse med koronatiltakene, ser vi at inntaket av lærlinger går litt tregt. Vi har hittil gitt tilbud til 23 nye lærlinger, men antallet burde vært godt over 35. NTNU må stille flere læreplasser til rådighet, sier Granaas og Utgaard.

Lærlingene på landsbasis er påvirket av koronasituasjonen. 4-5000 lærlinger er permitterte samtidig som antallet søkere til yrkesfag øker.

- I denne situasjonen må NTNU ta ansvar, da dette er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag. Opplæringskontoret håper på hjelp for å fylle kvoten med å tilby 12- 14 flere læreplasser, sier de.

Og har følgende oppfordring:

- Er det noen som ikke har hatt lærling tidligere, så vil opplæringskontoret bidra med ekstra veiledning og hjelp i denne sammenheng. Lærlingene lønnes sentralt, det betyr at det er ingen kostnader forbundet med å ta inn lærling, understreker de.

Eirik Granaas jobber på NTNUs opplæringskontor sammen med Sissel Utgaard. Nå håper de på respons fra NTNU-fagmiljøene.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Eirik Granaas jobber på NTNUs opplæringskontor sammen med Sissel Utgaard. Nå håper de på respons fra NTNU-fagmiljøene.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

 

NTNUs opplæringskontor tilsetter lærlinger og lærekandidater i Gjøvik, Ålesund og i Trondheim. Ta kontakt med opplæringskontoret hvis det er noen institutt eller avdelinger som kan stille sårt tiltrengte læreplasser til rådighet, sier Eirik Granaas og Sissel Utgaard.

LES OGSÅ: Benjamins fravær på skolen var skyhøyt. Nå er han en dyktig mekaniker på NTNU

LES OGSÅ: Lærlinger ved NTNU skal jobbe to måneder i Italia

LES OGSÅ: Stadig flere tar fagbrev ved NTNU


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.