Oppholdsrommene langs Stripa pusses opp

Men smittevernstiltak kan medføre lang tid før de blir brukt.
De små oppholdsrommene langs Stripa pusses opp for tiden. Ikke alle er ferdige, men de planlegges å stå klare til semesterstart. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

De små oppholdsrommene langs Stripa pusses opp for tiden. Ikke alle er ferdige, men de planlegges å stå klare til semesterstart.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

I sommer foregår det oppussing på de små oppholdsrommene langs "Stripa" i Sentralbygget på campus Gløshaugen. Eiendomsutvikler ved NTNU Eiendom, Anne Karoline Simonsen, forteller at dette er et pilotprosjekt.

– Det er kalt "Mellomrom med mening" hvor vi forsøker å friske opp og utnytte arealer som står ubrukt store deler av tiden, og forsøke å øke bruken av disse arealene, sier Simonsen.

Saken fortsetter under bildet.

Oppholdsrommene har blant annet fått nytt møblement. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

Oppholdsrommene har blant annet fått nytt møblement.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

 

Hun forteller at designet av oppholdsrommene har blitt utarbeidet i samarbeid med Velferdstinget og gjennom en workshop med studenter som ble gjennomført oktober 2019.

– Dette er ment å være arealer hvor studenter og ansatte kan sette seg ned og koble av, men noen av rommene er også ment for aktivitet. Det blir rom med shuffleboard, og det blir et game-room, og også et lego-rom hvor man kan sette seg ned å modellere med legoklosser. Alt dette er noe studentene selv har ytret et ønske om, forteller Simonsen.

Saken fortsetter under bildet.

Skog er ett av temaene som preger de forskjellige avlukkene langs Stripa. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

Skog er ett av temaene som preger de forskjellige avlukkene langs Stripa.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

 

Det er ikke alle oppholdsrommene som er ferdige ennå, men tanken er at det skal være forskjellige temaer hos de forskjellige avlukkene.

– Ett av rommene har et avslappende skogtema, hvor det er brukt fototapet med bilder av skog. Noen av veggene har også et lavbelegg, og det er ekte lav. Det gir både en fin naturlig grønnfarge, i tillegg til at det er støydempende.

Saken fortsetter under bildet.

En av veggene i skogrommet er dekket av lav, som blant annet skal dempe støy. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

En av veggene i skogrommet er dekket av lav, som blant annet skal dempe støy.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

 

Planen er å la studentene få ta ibruk dette pilotprosjektet og deretter gjøre en vurdering på om hvor mye arealene brukes.

– Det er kun noen av oppholdsrommene som får et nytt design i denne omgangen. Da har vi mulighet til å evaluere bruken av de nye rommene opp mot de gamle, og dermed få en pekepinn på hvorvidt prosjektet har vært vellykket. Jeg håper jo at studentene ønsker å bruke det, og at vi dermed kan pusse opp de resterende oppholdsrommene også, sier Simonsen.

Saken fortsetter under bildet.

De nye lokalene kan ikke tas i bruk før man er sikre på at man kan opprettholde smittevern når de benyttes. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

De nye lokalene kan ikke tas i bruk før man er sikre på at man kan opprettholde smittevern når de benyttes.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

 

Det kan imidlertid ta litt tid før de nye arealene kan brukes.

– Dette prosjektet var planlagt før Covid-19, og vi kan derfor ikke åpne rommene nå til semesterstart før vi har tatt en vurdering. Det er altså en god sjanse for at disse rommene er sperret av når studentene kommer tilbake, forteller Simonsen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.