NTL føler de er overkjørt av NTNU i Kongsvoll-saken

Thomas Ferstad i NTL mener NTNU hadde bestemt seg på forhånd for at Kongsvoll burde selges. – Det er gjort lite for å gjøre Kongsvoll kjent blant NTNUs ansatte, sier Ferstad.

Vår erfaring er at det er tilnærmet umulig å endre styresakene når de er sendt ut, sier NTL-er Thomas Ferstad.
Publisert

NTNU skriver i et notat til NTNUs styre at de ikke lenger vil ha ansvaret for eiendommen Kongsvoll. Mange ansatte og studenter har benyttet seg av eiendommen, som feriested eller i faglig sammenheng.

Saken var oppe i Sesam (Sentralt samarbeidsutvalg) i vår.

– Ifølge referatet fra 8. mai skulle saken gjennom en ny prosess på NTNU, og Eiendom og HR skulle diskutere saken med fagmiljøene. Så skulle saken bli fremmet for Sesam igjen før beslutningen ble tatt. Men vi har ikke fått saken tilbake til Sesam, sier Thomas Ferstad, nestleder for NTL ved NTNU.

Les også: Billigste ferie nord for Dovre.

– Hadde allerede bestemt seg

Nå skal saken behandles i styremøtet ved NTNU 19. august, og innstillingen er klar - NTNU ønsker å kvitte seg med Kongsvoll.

– Vi er kritiske til saksgangen, vi mener den er uryddig og bærer preg av at NTNU hadde bestemt seg for utfallet i saken før den ble behandlet i Sesam i vår, sier Ferstad.

Saken skal imidlertid behandles i Sesam nå på mandag.

– Men vår erfaring er at det er tilnærmet umulig å endre styresakene når de først er sendt ut, sier Ferstad.

Forhastet

NTL mener administrasjonens forslag om å selge Kongsvoll er forhastet.

– Vi har etterlyst grundigere saksgrunnlag. Kongsvoll er lite kjent blant NTNUs ansatte, og vi har inntrykk av at det er gjort lite for å gjøre det kjent. Vi hadde håpet at NTNU ville bruke denne anledningen til å promotere tilbudet, for å se om det kunne skapt større interesse, sier Ferstad.

Han påpeker at NTNU utførte omfattende vedlikehold av bygningene i 2017 og 2018.

– Vi mener det er uheldig at NTNU fjerner et velferdsgode uten å kjøre en bedre prosess, og at det heller ikke foreligger noe forslag om å erstatte velferdstilbudet med andre tilbud, sier han.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

– Kan komme med innspill

Eiendomssjef Lindis Burheim ved NTNU sier til UA at saken allerede har vært behandlet i Sesam én gang.

– Den blir også lagt fram i Sesam på nytt på mandag ved behandling av styresaker. Da kan de tillitsvalgte komme med synspunkter som også vil oversendes styret, sier hun.

– NTL mener det er i seneste laget når styrepapirene med forslag om salg allerede er sendt ut?

– Det er viktig å understreke at det er NTNUs styre som skal fatte beslutningen i denne saken, og det skal altså skje etter Sesam-møtet, sier Burheim.

Hun sier Eiendomsavdelingen hadde nye møter med fagmiljøene og HR etter første Sesam-møte i mai.

– Det var ikke slik at vi hadde bestemt oss på forhånd, vi har ønsket innspill i denne saken, sier Burheim.

Står omtalt på internsidene

– Er Kongsvoll godt nok kjent blant de ansatte?

– Det vet jeg ikke sikkert, men tilbudet står omtalt på internsidene til NTNU, sammen med de andre ansattegodene. Dessuten blir tilbudet annonsert på Innsida hver påske, sier eiendomssjefen.

Det har ikke vært diskutert å få på plass et annet tilbud for ansatte isteden, ifølge Burheim.

Begrunnelsen for at Eiendomsavdelingen ønsker å selge Kongsvoll, er at eiendommen har høye kostnader, sett i sammenheng med hvor lite den brukes. Eiendommen har vært utleid 15-20 helger i året om våren og om høsten, og er mest populær i påska. Den brukes i liten grad i faglig sammenheng.

vokterboligen oversikt
Eiendomssjef Lindis Burheim