Selger ikke Kongsvoll - foreløpig

NTNU trekker styresaken om salg av Kongsvoll og vil se om bruken øker i løpet av det nærmeste året. – Vi er veldig fornøyde, men nå er det viktig at Kongsvoll blir mer brukt, sier Thomas Ferstad i NTL.
Vokterboligen på Kongsvoll får en sjanse til. NTL vil være med på å utforme tiltak som skal gjøre tilbudet bedre kjent og mer brukt. 
    
      (Foto: Tor H. Monsen)

Vokterboligen på Kongsvoll får en sjanse til. NTL vil være med på å utforme tiltak som skal gjøre tilbudet bedre kjent og mer brukt.  Foto: Tor H. Monsen

Ifølge styrepapirene er saken om salg av Kongsvoll, som skulle behandles torsdag, nå trukket.

Saken ble tatt opp i Sesam (sentralt samarbeidsutvalg) mandag.

NTNU styremøte 14.03.2018 Thomas Ferstad 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU styremøte 14.03.2018 Thomas Ferstad  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Thomas Ferstad, nestleder i NTL ved NTNU, har tidligere kritisert NTNUs forslag om å selge eiendommen.

Les også: NTL føler seg overkjørt av NTNU.

– Vi er veldig fornøyde med at arbeidsgiver hørte på våre innspill og argumenter i denne saken. Nå får Kongsvoll en sjanse til, sier Ferstad.

Les også: NTNU vil kvitte seg med Kongsvoll.

Må brukes mer

Eiendomssjef Lindis Burheim bekrefter at NTNU i første omgang ikke vil selge eiendommen, men isteden nå vil gjøre tilbudet mer kjent.

– Vi innfører en ettåring prøveordning, der vi skal gjøre Kongsvoll bedre kjent blant de ansatte. Vi vil også se på muligheter for å gjøre bestillingen enklere- vi må undersøke hvilke løsninger som egner seg best. Om ett år vil vi på nytt vurdere om vi bør beholde eiendommen - dette vil vi gjøre i samarbeid med tillitsvalgte, sier Burheim.

– Var det innspillene fra NTL som førte til at dere revurderte avgjørelsen?

– I løpet av prosessen med behandlingen av saken i Sesam, fikk vi nye perspektiver på saken. Og vi ønsker derfor nå å se på nye løsninger, sier Burheim.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Vil delta i arbeidet

NTL innledet Sesam-møtet med sine innspill i saken. Så ble det en diskusjon mellom arbeidsgiver og fagforeningene.

– Arbeidsgiver ga så uttrykk for at de skulle gi Kongsvoll en sjanse til. Vi i NTL ønsker å være med på å utforme tiltak som skal gjøre tilbudet bedre kjent og mer brukt, sier Thomas Ferstad.

Bør bli enklere å bestille

For å øke bruken, mener NTL at det bør bli enklere å bestille overnatting og også bli mulig for ansatte i Gjøvik og Ålesund å benytte Kongsvoll hvis ønskelig.

– Siden saken ble kjent har vi fått mange positive tilbakemeldinger på at vi kjemper for å bevare tilbudet. Mange var ikke kjent med at det var mulig å leie hytte av NTNU - enkelte ansatte har jobbet her i over 30 år uten å vite om tilbudet, sier Ferstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

20 internasjonale studenter til NTNU i november

Seksjonssjef Anja Linge Valberg mener smittevernhensynene er godt ivaretatt.

Ytring:

Ingen er forskåna fra korona

Koronapandemien har gitt mye lærdom. Her er syv ting jeg vil ta med meg på vegen videre.

Gjesteskribenten:

At hjemmeeksamen ble planlagt i siste liten, burde vært unødvendig

Det er helt uforståelig for meg at man ikke tidligere har sett at det ville være umulig å gjennomføre eksamen akkurat som i årene før covid-19.

Asheim vil ha litt mindre Brisbane og litt mer Bayern for norske studenter

Regjeringen mener det er for tilfeldig hvor norske studenter reiser på utveksling. De vil bruke Lånekassen til å lokke studenter til attraktive land.